Temsili olarak bunu satın aldınız diyelim. 100K civarlarına zaten maksimum 8-12 tane alabilirsiniz, hadi tanıdık oldu 16 tane aldınız diyelim.

Piyasanın düşüşü sizi de etkileyeceği için, gelirler de düşecek. Eskiden 3060 Ti 1 tanesi 5 dolar günlük getirisi vardı, şu an durum böyle. 16 Kart ile günlük kazancınız NEOX kazarak 3.1 dolar etmektedir. Elektrik olarak sisteme ekleme yapılmayacak ise 2079 TL (vergiler dahil) bir gideri olmakta. Dalgalanmalar ile borsadan kazanılan para her zaman 3 olmayacaktır. Bazen 4-5 bazen 1-2'ye kadar yer yer inecektir. Ortalama 3.5 getirisi var diyelim. Ayda 105 dolar eder. Bu da 19xx TL etmektedir. Kısacası ne zarar ne kar var.

Yani şu an mining kar üzerine değil de, elde coin biriktirmek için, geleceğe yönelik bir sistem gibi işlemektedir. Borsanın bize sundukları ile bu sistem tam tersine de dönebilir, tamamen sizi cennete de atabilir.

Bunlara özel makinelerden alırsanız işiniz daha rahat olacaktır. Güncel fiyatlarını bilmiyorum. Eskiden 65 TH gücünde kazım yapıyordum, tecrübem çok eskiden beri mevcut sadece bayağıdır ilgilenmiyorum.