yazının başını ben yazdım sandım biran.
çevremdeki herkesin çocugu hasta. özellikle kreşe gidenler.
Oğlumda alerji çıktı. Burun kuruyup tıkanıyor sonra enfeksiyon olup boğaza akıyor.
Normal alerji değil de çocuk alerji bölümüne bir baktırın
geçmiş olsun
evet hocam, okulunda da hasta çocuklar çok fazla, çocuktur tabii ki hastalanacak ama bizim problemimiz bu hastalığının geçmemesi, bir de alerji bölümüne baktıralım.
Ben de dyson'ın hava temizleyicisi var. Kadıköy'de oturduğum için evde hep toz oluyordu. Bu tozları toplar falan diye düşündüm. Cihaz öyle bir cihaz değil. Her sabah uyandığımda burnum tıkalı oluyordu sonra cihazı aldıktan sonra uyurken bunu odada açmaya başladım. Burun tıkanıklığı falan kalmadı ama dediğim gibi major bir fark anlamıyorsun. Arkadaşımda xiaomi'nin hava temizlecisi var o da iyi diyor. Bu cihazların teknolojileri aşağı yukarı aynı çalışıyor. dyson'un o cihazı başka bir arkadaşımda var bi sorayım o nemlendirme özelliği nasılmış diye.
Özetle bana sorarsan dyson almana gerek yok. Fakat orta seviye bir hava temizleyici çocuklu evde iyi olabilir. Çok geçmiş olsun.
teşekkür ederim hocam, burun kuruluğu bende de oluyor. Nevşehir volkanik bir bölge bizim tilki toprak dediğimiz toprak yapısı var. Her zaman için gözle görünmeyen bir kirlilik dolaşıyor havada. Mesela yağmur yağdığında her yer full hd oluyor. çünkü o toz tabakası yere iniyor. Bende almak istiyorum çocuk için değilse bile kendi yaşam kalitemiz için.
Hocam geçmiş olsun,bizde de krup vardı, prospan ile 3. ya da 4. günde geçti ama doktor ne derse onu yapmak lazım. Bu nemlendiricilerin daha uygunları var 300 500tl gibi, temizleyiciye girersen rakam çok uçar.
prospan'da kullandık ne yazık ki. yorumunuz için teşekkür ederim.
Öncelikli olarak geçmiş olsun. Şayet teşhis doğruysa ve krup ise ortalama 6 yaşına kadar tekrarlar. Oğlumda kruptan çok çektik. Tam doktorların söyledikleri gibi 6 yaş civarında çat diye geçti. Hava nemlendiricilere borç harç para vermek yerine, odasını nemlendirecek ev bitkilerinden alın. Bir de şimdi kış kalorifer yanıyordur diye düşünüyorum. Bir kaç tane kaba düzenli olarak su doldurup evin çeşitli yerlerindeki peteklere yerleştirin, havayı manuel olarak nemlendirin.
Yalnız bir diğer konu da şu ki krup öksürüğüne soğuk hava iyi gelir diye bilgilendirdiler bizi yıllar boyunca. Hatta öksürük krizlerimiz olduğunda, buzdolabının derin dondurucu kısmına doğru çocuğun yüzünü uzatıp 2-3 dk orada tutuyorduk. Bayağı rahat ettiriyordu. Sanırım ses telleri civarında olan bir ödemden kaynaklı oluyor. Ödemi indirmek için de soğuk hava iyi geliyor. Ancak tabi ki teşhisi doğrulatmak için bir doktora daha görünseniz iyi olur. Yine bildiğim kadarıyla krup tedavisinde antibiyotiğin yeri yok ama belki eş zamanlı başka bir bakteriyel hastalık da olmuş olabilir.. Tekrardan geçmiş olsun.
evet aynen söylediğiniz gibi oluyor. başlangıçta zaten antibiyotik yazmıyorlar bitkisel vs tedavi uyguluyorlar sonradan başka bir hastalığa zemin hazırlıyor sanırım. kıt bilgimle benim yorumum bu.