PowerKing adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@Hndn27; boş ver, eşin bakmasın, gelip görmesin, bunda bir şey yok ki. Eşim gelmiyor de gitsin, yani bunu sorun yapmaya gerek yok ki. Sorun yapmaya değecek bir durum değil. Sadece senin yaşadığın vicdan azabı durumun var. Bu konuda da başkalarına yüklenmen ya da başkalarını ön ayak olarak gösterme mantığı oluşturmaya çalışman gerekmiyor. Git babanın yanına sen kal ve başka hiç kimsenin gelmesini bekleme. Eğer çalışıyorsan da doktordan refakat izni iste. Bırak kadınlar evde kalsın. Eğer annen gelinle ve gelin de annenle birlikte kalmak istemiyorsa, siz bilirsiniz der gibisinden olayı oluruna bırak. Üstelemen gerekmiyor. Ne yapmak istiyorlarsa onu yapsınlar. Herkesin kendi kararı. Bundan sonra sen kendi vicdanının rahat edebileceği şekilde davran. Varsa yanlışların, pişmanlıkların bunları dile getirip özür dile ve bundan sonra iyi ol.

Bir arkadaşım var, bana dedi ki: Bir durum oluyor eşim gelmiyor, bir davet oluyor eşim gitmiyor, bir misafir geliyor eşim oraya gitmiyor vs. hep ben ya da benimle birlikte çocuk ya da sadece ben gidiyom diyor. Daha sonra akrabalarım eşin neden gelmedi, neden gelmiyor gibi sürekli bana söylüyorlar, ben de sinir oluyorum diyor.

Ben de dedim ki eşin herkesin davet ettiği yere, çağırdığı yere vesaire ziyaretlere gitmek zorunda mı? Gelmek istemiyorsa neden zorluyorsun ki? Bırak evde kalmak istiyorsa kalsın. Senin öncelikli olarak eşinle aran iyi olsun, başkasıyla değil. Bugün sana bir şey olsa başkaları değil, eşin yanında olacak. Ailen ve dışarı arasında dengeyi kurmalısın.

Senin de annen gelsin, görsün, baksın, yardım etsin, yanında kalsın gibisinden sözler söylüyorsa gelesi yok, evinde kalsın çocuklarına baksın, gelmek istemiyorsa gelmesin gibisinden konuyu kapatabilirsin ve bu konuda bir daha konuşulmasını istemeyebilirsin. Kimseyi kırmıyorsun sonuçta. Kim nasıl yapmak istiyorsa öyle yapabilir, kimseyi zorlayamam diyebilirsin. Bu konuda da beni kırmayın, bana yüklenmeyin diyebilirsin.

Gelinle kaynana ters mi düşüyor, oluruna bırak. Kendini kasacak, sinir edecek bir durum hissettiğin zaman o olayı oluruna bırak. Başkaları arasındaki sorunları kendi üzerine almamaya çalış. Bırak onlar ters düşsün. Kendi sorunlarını kendileri çözmeye çalışsınlar ve sen de bunu kendi durum ve sorunularınızı kendiniz çözün, beni araya almayın, koskoca kadınlarsınız şeklinde dile getirebilirsin. Bazen bazı konularda boş ver şeklinde davranacaksın. Yoksa yenip biten sen olursun.

Bu tür dünya hayatları için kendinizi sinir etmeye, bu basit sıradan olumsuz söylemler ve durumlar karşısında negatif duruma düşmeye, çıkmaz durumda hissetmeye, olumsuzluklar düşünmeye inan ki hiç gerek yok. Hayat çok kısa.

Sen git babanın yanına pişmanlıklarını, yanlış söylemlerini dile getirip özür dile, cahildiğine ver, helallik iste, ben seni kimseye muhtaç etmem, ben sana bakarım de, başka bir şey yapman gerekmiyor. Başkalarının söylemleri ile kendini yönlendirme. Senin vicdanın bundan sonra nasıl rahat edecekse ona göre davran. Eğer babanın yanına gitmek istiyorsan durma git, yarın onu kaybedersen vicdan azabın ikiye katlanacak. Başkalarının söylemleriyle önünde engel oluşturma.

Ve bunları yaptıktan sonra hiçbir şey için de vicdan azabı çekme. Senin de ailen ve çocukların var, sana da muhtaç olanlar var.

Hayat hep bir derstir. Ne kadar olgunlaştığımızı düşünsek de bazen patlak veriyoruz, yanlışlar yapıyoruz, yanlış konuşuyoruz. Bunlar da hep bir tecrübe, tecrübe olarak bakacaksın. Yaşadıkça öğreniyoruz, gelişiyoruz, olgunlaşıyoruz. Ve bizden sonraki nesillerin daha da erken olgunlaşması için o şekilde davranıyoruz.

Dünya hayatı işte. Bu dünyada neler yaşanmadı ki bu tür durumları sorun yapıyorsunuz. Sağlığınız, sıhhatiniz, gücünüz, kuvvetiniz yerindeyse kesinlikle bunları sorun olarak algılamanız için bir neden yok. Önemli olan sağlık. Yarın bu da bitecek, geçecek, aradan uzun zaman geçecek, gerçekten kendini kasmaya, sinir olmaya değmediğini o zaman daha net anlayacaksın.

Sağlıcakla kalın. İçin rahat olsun. Üzülme, üzme. Seni üzenlere de izin verme. Tatlı dille, güzel söylem ve anlayışlarla her şey daha rahat ve kolay olur. Hayat devam ediyor.
Konuya girip uzun uzun yazacaktim. Arkadas sagolsun. Olmasi gereken her seyi yazmis. Kalemine ve yuregine saglik. Diger arkadaslarda guzel cevaplar yazmislar sagolsunlar. Her sey zamanla yoluna girecektir. Babalar evlatlarini ne kadar buyuk hata yaparlarsa yapsinlar, sonradan pisman olununca affederler. Zor gununde dimdik yaninda olun.