Ekmek üreticileri sendikası başkanını çok ekmek yiyen toplumların zekası ile ilgili sözleri yüzünden tutukladılar.
Her zaman Türk insanının zeki olmadığını söyledim.
Zeki bir millet düşünün, dedesini Banker Kastelliler tokatlamış, babalarını Jet Fadıl dol@ndırmış titan Kenan çarpmış, teknoloji kullanıp kendini çağ atlamış sanan günümüz sivrilerini de çiftlikbank tosun söğüşlemiş.
Hatta zekadan, matematikten o kadar uzağız ki ülkenin zeka ortalamasını hesaplarken hesabı dol@ndıran bin kişiye göre hesaplayıp dol@ndırılan milyonları hesaba katmıyoruz.
Zeki ve eğitimli bir millet değiliz, o yüzden ne demokrasimiz işliyor ne de kalkınabiliyoruz.
Kalkınmak, müreffeh bir ülke olmak için ya fazlaca doğal kaynak lazım ya da yüksek kaliteli insan kaynağı lazım.
Bu listeyi uzun yıllardır takip ediyorum.
İlk 10 da hep ezici şekilde Asyalı ülkeler var.
Bence bunun nedenleri bu ülkelerin seslere hecelere dayalı harfler yerine karakter tabanlı kanji gibi alfabeler kullanmaları ve yemekleri çatal kaşıkla değil çubukla yemeleri olarak görüyorum.
Karakter tabanlı alfabeler her kelimeye bir şekil atanması nedeniyşe görsel zeka ve hafızanın gelişmesine neden oluyor.
Bir de yemeği çubuk ile yedikleri için el koordinasyonları çocuk yaşta yüksek gelişim gösteriyor, el kullanımı insan zekasını en çok geliştiren motor beceridir.
El yazısı ile not tutanlar, hatta elleri ile kavram haritaları, çizelgeler hazırlayanlar klavye power point kullananlara oranla kat kat daha hızlı ve kalıcı öğrenir.