konu açacaktım var mı diye baktım açılmış.
o nedenle buraya yazayım.
Bilgiler doğru ama bana mail olarak geldi.

Öncelikle çoğu instagram sayfası trendyol gelirim 6 bin 10bin diyordu. Onlar çöp olacak. Çünkü baktığımızda yüzde 95 i yemek geliri sayesinde bu kadardı. Link içi satış yoktu.
Yemekte de yalan yanlış bilgi verip aldatan sayfa çoktu kullanıcıyı.

Zaten beklediğim yemek bonusu kaldırıldı. Bol keseden veriyordu. Çünkü biliyordu ki müşteri sisteme kazandırıldıktan sonra zaten linkten gelmeyecek direkt trendyol dan verecekti.
Yeterli kitleye ulaşıncada kaldırdı. Yeni kazanılan müşteriler yemek siparişi vermeye devam edecek. .
Bu süreçte ciddi para kazanan instagram sayfalarıda oldu onu da unutmayalım.

Link dışını yüzde 5 e düşürüp çok kişiyi kaçırtmıştı. Şimdi 0 landı.
Ayrıca ben ay başında yaşadığım ve raporları olan bir durumla bazı ürünlerin link içi olsa da dışı gibi raporlandığını gördüm.
Ama uğraşmadım.

Trendyol marka anlaşmalarını ön plana çıkarmaya çalışıyor. Orada link dışı yüzde 5 kazanç devam edecekmiş.

Mesela ben bir firma paylaşmıştım. Link dışı 1083 tl ciro olmuş 54 tl kazandırmış. Bu sistem devam edecek.

Başka bir gelişme ise ciroya göre verilen alışveriş kuponu. O artık hem ciro hem marka işbirliğine göre verilecekmiş. Ve ciro şartı da artmış tabi kuponlar düşmüş.

Sonuç olarak çok kişi bırakacaktır ama ciddi kitlesi olanlar kazanmaya devam edecektir bu sistemde.