feyzal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam bahsedildiği gibi değil malesef

1- çok sermaye lazım ilk 4 5 ay 1 aydan önce parayı size teslim etmiyor içeride iadeye karşı referans tutuyor parayı belli bir kısmını
2- sürekli içeriye para girişi olmalı yanı kar bile içeriye girmeli
3- artık sürdürülebilir değil millet 100 dolar ürüne 99 kargo yazıp 1 dolara satıp önünüze geçiyorlar

bu işi yaptım 2. haftadan günde 20 sipariş gelmeye başladı ödemeler geç dolar kuru ve sürekli içeri çalıştırmasından dolayı devam etmedim FBA daha mantıklı instagram tiktok da gözüktüğü gibi değil %20 kar marjı var ve piyasa çok büyük olduğu için cebinizde 1m TL olsa bile bir sabah uyanınca 100 sipariş geldiğini ve tek günce 1m TL nin bittiğini görebilirsiniz daha sonra ne olacak derseniz

2 seçenek var
1- siparişleri iptal edeceksiniz (Hesabınız kapanacak ipral oranı yüzünden)
2-tatil modu tatil modundan çıkınca da günde 100 sipariş alan hesabınız haftada 1 siparişe kadar düşecek

+ olarak hesap kapanma riski %80 fikri mülkiyet ile kapanırsa 1k dolara kadar para istiyorlar açmak için ve %100 garantisi yok işlemlerin
fikri mülkiyet gibi büyük suspendlerde amazon paraya el koyabiliyor aksi durumda 90 gün içerisinde parayı hesaba yatırıyor bu gün sattığınız ürün yarın marka tescili alıp sonraki gün fikri mülkiyetten hesabınız patlayabilir çok gördüm içeride binlerce doları kalanları hiç bir şey olmaz ne olacak diyip ilk günden hesabı kapanım açtıramayanları üzücü
Hocam sen baya içini dökmüşsün 😅 Bilgili olduğun bir konu belli ki, bilgi konusunda patlama yapmışsın.

Çevremde çok var dropshipping yapan ki artık çoğu yavaş yavaş fba geçmeye başladı. Dropshipping treni artık kaçtı çünkü. Ama fba içinde bir meblağ gerekiyor. İnsanlara fba her zaman mantıklı gelmiştir ama ürün alma konusunda tıkalı kaldılar. Sonuçta dolar üzerine işleyen bir iş.

FBA işini iyi yapan bir arkadaşım var. Serhat diyor bu işe dolarla bakabilmen gerekiyor. Şimdi ben sana 5000 dolar gerekiyor dersem sende hemen 5000x18 yaparsan kaybedersin demişti 😅

Bizim de gücümüz belli, gelde 18 ile çarpma. Hee, daha düşük bütçelerle de yapılabilir ama iş uzuyor.

Ben amazon associates yapıyorum. Kafam rahat. Ne ürün yollamakla uğraşıyorum ne stok derdim var. Ne de feedback bekliyorum. İlerleyen zamanlarda shopify dropshipping ile de taçlandırırım. Başkasının sisteminde koşmaya gerek yok.

Ama dediğin gibi amazon yapılacaksa fba yapmak çok daha mantıklı. Ama kimden yardım alman gerekir açıkçası piyasa bu konu da çok kalabalık. 10 dolar kazanan adam eğitim çıkartıyor. Tam anlamıyla fare kapanı.