Öncelikle misyonerlik ne demek onu öğrenmelisininiz, herkes kendi ülkesinde istediği görüşünü saygı çerçevesinde konuşabilir, yazabilir bu sizi neden rahatsız ediyor, forumda islam karşıtı konuşacak insanlar var ise öyle bir konu yasak değilse açsın yazsın.

Tam aksine son zamanlarda bir efendilerin ötelemesi ile insanlar islamdan uzaklaşıp islama karşı saygısızca konuşmalar yapıyor, çokça gördük bunları ki hala görüyoruz, ama kimse onlara karşı tavır almıyor en azından ben almıyorum.

Forum işleyişine bağlı kalmak koşulu ile, eğer dini bir çıkar aracı olarak kullananlar var ise o konu / mesajları report edin bu kadar basit.

Aslında fazla konuşmaya gerek var bu konuları bir çay alıp karşılıklı konuşmak daha güzel olurdu, ama özellikle ülkemiz için dinimizin, islamın bizim ruhumuza işlemiş olmasından kaynaklı her işimizde her yerde dini terimler, ayet ve hadis paylaşmak bizim için bazen otomatik olarak gerçekleşiyor.

Forumda başkalarının sitelerini klonlayanlar, bot yazdıranlar, illegal hesap satışı yapanlar vb. bir çok konu bulunuyor bunlar sorun değil ama, islam dininde Allah'ın emrettikleri mi canınızı sıkıyor ?

Mesela söyleyin bize hangi konu hangi mesaj sorun oldu sizin için, Kur'anı baştan sonra türkçe olarak anlamını okudum, hadislerin bir çoğunu okudum ve bizlere zarar verecek bir şey göremedim.

Çalmayın, yalan söylemeyin, saygılı olun, insanların arkasından konuşmayın, adam gibi adam olun ... diyen bir din neden sorun olsun

Dediğim gibi bu konular genelleme yapılacak bir şey değildir, ki zaten DİN kelimesinin ne demek olduğunu anlarsak sorun kalmaz sanırım, hayat biçimi, yaşam tarzı olan bir dinin hayatın hangi alanından çıkarılması gerekir, o zaman bir paradoks içerisine girmiş olmazmıyız ?

Diğer yandan dini kullanmak, dilenci kafası ile konu / mesaj yazmayı bende tasvip etmem, ama genel olarak bunu söyleyemekten ziyade nokta atışı ile o ilgili konuyu / mesajı report etmek daha yerinde olur

En basitinden Kur'an da Allah(c.c) dini kullanan ********* insanları Kendisi belirtiyor, bunlara inanmayın bunlar dini para makam şan şöhret için kullanır diyor, şimdi bunu söyleyen kitap mı kötü yoksa bu kitabın gösterdikleri mi kötü ? Bakış açıısnı biraz daha genişletmek gerekiyor