Güzel hocam verdiğim rakamı bile tam tersi almışsınız. Dikkatli okuyun lütfen. Dediklerinize katılıyorum zaten. Sorun genelleme yapmanızda. Özellikle genç nufusun %70 i ardık bir dine mensup değil zaten.
Ben sizin üstünüze gitmiyorum ya da size bir şey demiyorum ben sizin fikrinizi açıyorum açıyı büyütüyorum .
Size öyle gelebilir lakin akademik çalışmalar makaleler öyle söylemiyor işte !
Sırf şurada bile iki üç kelime ediniz illaki ucu dokunur ve sayısız üye mutlaka sizi itibarsızlaştırmak için bir sosyal kimliklenir ve nihayetinde ne dediğinizin de bir önemi mahiyeti kalmaz .
Tamam insanlar bir tişört renginden ekrandaki noktadan bile gruplaşır bu yüzden birbirine karşı davranışsal bozukluklar hatta eylemsel bozukluklar sergileyebilir !
Lakin misyonerlik Türkiye'de resmen insanların can ve mal güvenliğini tehdit etmektedir hem de birinci dereceden !
Vücut bütünlüğünü de ; hatta sırf bu uyaranlardan muzdarip biri adrenalinden dopaminden bile senin üstüne patlıyor sönüm ihtiyacını gideriyor .
Trafikte evde işyerinde sokakta caddede o karşılaştığınız manzaralar darp tartaklanmalar sözlü şiddet küfür hakaret travmalar
pekiştireç aracı olarak görüyoruz birbirimizi .
Aile içi şiddette taciz tecavüzde ağır şiddette darpta linçte ister içe dönük ister dışa dönük hep bundan , amiyane tabir insanlar bu meselelere kızıp sönüm edemeyince dönütten pekiştireç alamayınca bu sefer gidiyor alakasız yerde patlıyor öfke patlaması bir bakıyorsun sönüm ihtiyacı adam davranışsal olsa hadi diyelim es geç adam doğrudan eyleme geçiyor bir eylemsel bozukluk olarak .
Neden her saat böyle haberlerle bilgilerle muhatap oluyoruz neden linç kültürü neden ağır bir dil var bütün camiada ?
Çok basit insanları böyle kimlikliyorlar buna terör yönetimi deniyor , insanlar da gidiyor sönüm ihtiyacını alakasız yerde garibandan gideriyor gene ortaya malzeme çıkıyor ve bu sarmal devam ediyor .
Yani neden bir şeyler değişmiyor da hep böyle birbirimize sarıyoruz hepsi bundan ibaret ! Terör yönetimi Sosyal Kimlik grup paradigması pekiştireç .