Katar şeriat ile yönetilen bir ülkedir. Yani Allah'ın hükümleri üzerine idare ediliyor.
"beşeri" değil "ilahi" emir ile idare mevcut olan bir ülke de,
kimse veya hiç bir organizasyon için ayrımcılık yapılamaz.
Hal böyle iken insanların keyfine göre hareket edememesi tabii ki nefislerine dokunur. Nefsini bilen için bulunmaz nimettir. Bilmeyen de boğuluyorum sanır
İslamda dinen alkolde caiz sayılmaz. Ancak Katarda lüks mekanlarda alkol tüketebiliyorsunuz (ek olarak fifa festival alanında da sanırım). Demek ki Katar tam olarak Allah'ın kurallarına uymuyormuş lisanslı yerlere torpil geçiyormuş. Zaten Allah'ın kanunlarını harfiyen uygulayan tek bir ülke yok dünyada.
Ayrıca buradaki sorun İslam, şeriat vb. kavramlarda değil daha çok Katarın yaptıklarında İslamafobi dışında bir şey yaratmıyorlar. 1 kişi Müslüman oluyorsa dediğim gibi 5 kişi İslama karşı antipati oluşuyor ki bunu hiçbir Müslüman'ın isteyeceğini sanmam.
Yani aynı şekilde avrupaya gittiğimde tebliğ dışında bir stadda elime kutsal kitabın tutuşturulmasını binbir takla atılmasını istemem hoşnut olmam bu yüzden kendim konu hakkında böyle düşünüyorum. Tebliğ noktalarına kitabı dağıtırsın oradan zaten İslama ucundan bile merakı olan alıp okur bence.
Not: Eleştirdiğim İslam değil Katar bunu da bir kez daha belirteyim.