Hocam dünyada hiçbir şey boş değildir. İki çocuk babası olmak bence dünyanın en zor işi ve imtihanıdır. Ellerinizden öper benimde iki evladım var. Kızım 12, oğlan ise 8 yaşında. Allah cümlemizinkini bağışlasın, ömürlerini güzel eylesin inşallah.
Zira en büyük sorumluluk vatanına, milletine hayırlı evlatlar yetiştirmektir. Bunu başaran esasen birçok şeyi başarmıştır. İnşallah bizlere de nasip olur 🤲🏻
Bu hayırlı evlat için kriterler nelerdir tam olarak ? benim kriterlerle ölçüşmediğini biliyorum ölçüşseydi herhalde bunu yazıyor olamazdım ?
- Soy bağıyla kan bağıyla doğum yoluyla etnikle dünya üzerinde var olan vatandaşlık tanımlarının hepsini karşılıyorum , Tarihimizdeki ilk anayasayla beraber bütün anayasalarda varım ! Kanun-i Esasi T.C anayasası hepsinde kütük kaydım var . İki yüzyıl üç yüzyıl öncesinden bahsediyorum .
- Kanun-i Esasi'den önce vaka-i hayriye zamanları iki köy kurulmuş bizimkiler tarafından sadece bu iki köy birbirine yakındır bu yüzdende hep bu iki köy üzerinden evlenmeler olmuştur . İki köy kurulmadan öncede bizimkiler Afşar yörüklerindendi . Göçebe yani .
- Bağ bağcılık üzüm yetiştiriciliği bostan tarım alanları ihya etmişler ünlenmişler T.C anayasası ve soyadı kanunu yürürlüğe girince de bizimkiler bulundukları yörede ünlü oldukları için öyle tanındıkları için o yörenin ismini soy ismi almışlar
- İki üniversite mezunuyum , unvan sahibiyim , meslek icra ediyorum , askerliğimi doğuda yaptım emniyette mekanize , sicilim tertemiz .
Fakat babam da dahil bir biz tasarruf ve istifade edemedik şu Türkiye'den ?
Not : Bunla alakalı bir güzel laf vardır , Sizin ki alış verişte bizim ki neden sadece veriş bizde neden alış eksiktir diye .