Backlinklerini gizleyen rakiplerin backlinklerini nasıl görebiliriz
Sadece ahrefs'İ kullanmak yerine majestic, linkresearchstools gibi araçları da kullanmanız gerekebilir. Bazıları sadece ahrefs ve majestic botlarını engeller.
1)Web site yazıları için alınan tanıtım yazılarına backlink çalışması yapılmalı mı?? Yapılmalıysa nasıl bir çalışma yapılmalı? Aldığım çoğu tanıtım yazısı ilk aldığımda 1.sayfaya gelip sonrasında ilk 100 den kayboluyor.
2) Blogspot, wordpress tarzı sitelere de siteme girdiğim içerikleri spinleyip ekleyip, kaynak kısmından backlink alıyorum. Bu tarz siteler için backlink çalışması nasıl yapılmalı?
3) Blog siteme rekabeti neredeyse hiç olmayan, allintitle: olarak kontrol ettiğimde hiç içerik çıkmayan ama aranma hacmi yüksek kelimelerde makaleler girdim ancak aradan 1 hafta geçmesine rağmen yazım anından indexlenmiş olsa da sıralama almadı. Bu gibi durumlarda ne yapılmasını tavsiye edersiniz?
4) Aranma hacmi 10k olan bir kelimede web site içeriğim 5.sıraya kadar yükseldi. Önümdeki siteler bilindik haber siteleri, onlar konu ile kısacık yazı girmesine rağmen ben hem içeriği çok kapsamlı hazırladım hem video ekledim hemde snippetlarını hazırladım. Sonrasında tanıtım yazısı aldım, google chrome backilnk aldım ama hiçbir şekilde bu siteler o kelimelerde geçemedim, ki youtube videosu da tam tersi youtube da aratınca 1.sırada çıkıyor, açıklama kısmına da makale linki ekli.
1) Evet, ama abartmamak lazım, sonuçta site sahibi çöp linkleri rahatlıkla tespit edebilir ve yazınızı kaldırabilir, ancak tanıtım yazılarına tanıtım yazıları alınabilir, veya popüler sitelerden indexlenebilir profil linkler, nofollow linkler vs alınabilir.
2) Web 2.0 bloglara web 2.0 bloglar ve profil linkler alınabilir, ama tabii abartmamak lazım. Örneğin, link aldığınız blogspot sitesine tumblr, medium, reddit gibi platformlardan linkler alınabilir, popüler forum sitelerinden de linkler alınabilir.
3) Yeni site ise normaldir, site hala sandbox'ta olabilir.
4) Maalesef haber siteleri, özellikle de tr piyasasında neredeyse tüm sektörlerde ve tüm kelimelerde yükselmeye çalışıyor, google da en ufak ceza vermiyor bunlara. Yapılabilecek tek bir şey var, o konuda uzman olduğunuzu kanıtlamak için sitenizde alakalı ve ziyaretçilerin sonuna kadar okuyacağı yüksek kaliteli içerikler girmeye devam etmek. Sonuçta kalite değerlendiricileri eninde sonunda markanızı fark edecektir, çünkü bu kalite değerlendiricileri google'ın yapay zekası veya algoritması falan değildir, google ile anlaşmalı şirketlerde çalışan insanlardır.