A.AY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu yıl iki kere zam yapıldı.
Merak ediyorum asgari ücret 8000 olsa ve Temmuzda 12 bin olsa yine iki kere zam yapilsa faydası olacağına inanan varmı?
var ben varım. marketlerde ne kadar zam geliyorsa hemen arkasında asgari ücrete zam gelmeli zira bu mallar kimin üretenlerin yani patronların patronlar kar edecekken edemez olacaklar. iş inanada binmeli üretilen mobilya gıda aklına ne gelirse zam geldikçe asgari ücret iki katı artırılmalı el mi yaman bey mi yaman görmeleri lazım. mesela atıyorum asgari ücret 50k oldu bir pastanede 3 işçi çalışıyor adam gelirine giderine bakar ilk ay zarar ederse çıkarır işçileri kar ederse ona göre devam eder. ağlamaya gere kyok patronu düşün bilmem ne masalarına hiç gerek yok. kazanan çalıştırsın kazanmayan kapatsın dükkanı gitsin. hem ağlayacak hem milyonları götürecek yok öyle üç kuruşa beş köfte. ama bu dediklerim olur mu olmaz zira milletin çoğunu uyutuyorlar.

istanbulun kıyıtırk bir ilçesindeki kıytırık bir pidecinin karı 90k aylık.7 -8 kişi çalışıyor gece gündüz. bir şarküteri aylık karı 200k civarı. orda çalışana ayda 1500 veriyor ööğrencilere. fatihte bir fırının aylık karı 150 bin lira. yahu bu adam 150 kazanacağına 35 kazanacak geri kalanı ordaki 10 kdar işçiye paylaştırması lazım. olması gereken bu. nerden biliyorm. bir yakınım muhasebeci emeklisi onların defterini tutuyor bazen ben yanındayken konuşuyoruz bunları.