ihtar çektiğinde sana süre sonunda polis zoruyla evi boşalttırma hakkı vermez. Kolluk kuvvetleri mahkeme kararı olmadan veya başka adli bir durum olmadan olaya müdahil olmaz.
Mahkemeye verip sizin savunmanızdan sonra durumunu ispat ederek belli bir sürede MAHKEME KARARIYLA ilgili kişiyi çıkartabilir. Bu süre eskiden daha fazlaydı ama artık 6 ay 1 yıl arasında sürüyor. her durumda içeride oturan kiracının da hakları var. Ev sahibinin haklarını evin sahibi olduğu için ve az kira alıyor diye mağdur diye kanunların izin vermediği şekilde alması iyiniyet kurallarına aykırıdır ve hukuk tarafından korunmaz. Sonuç olarak adli bir süreç olmadan korkup gereksiz bir şekilde hızlıca kış günü evi boşaltmaya gerek yok. Kiraya zam teklif edilerek kabul edilmesi durumunda mahkemede iyiniyetli davranılmadığını ispat etmek için de kullanılabilir. dinsizin hakkından gelmek bazen gerekiyor olabilir.
Bu arada konut alan kişi kiraya verdiği konutun temel hak olan barınma hakkı kapsamında karşı tarafça kullanılacağını unutuyor. "Ben yatırım yaptım çıksın kira düşük, bana ne" demekle olmuyor bu işler. Kira düşükse kiraya zam yapmak isterseniz ona da mahkeme karar verir günceller.
Arkadaşına ihtarnameyi bu sebeplerden dolayı (boşanmış evi yok kendi oturacağını beyan eden ) ihtar çekerse 6 ay süre zarfında evi boşaltması gerekiyor.
Aksi halde polis kolluk kuvvetler ile boşaltırlar. Birde bu sebeplerin haricinde kira artırmak yada yüksek kiraya vermek için bunu yapıyorsa ve bunu arkadaşın tespit ettirirse.
Çok güzel bi ödeme alır. Taşınma masrafları 6 8 ay arası kira karşılığı bi para alacak.