Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
toplumsal uyanışın gerçekleşeceğine yada düzenin değişeceğine inanıyorsanız zaten bu başlı başına distopya yaklaşımınızı çürütmez mi?
distopyada çıkış yolu ve kurtuluşun olması imkansızdır. o yüzden distopyaları benimseyen biri aynı zamanda kurtuluşa inanamaz.

söylediklerimin hindistan öğretileriyle falan alakası yok. kesiştiği noktalar olabilir ama olumlu mesajları evrene değil, kendinize yapmanız gerektiğini söylüyorum.
bunu kabul etmiyorsanız ve aynı zamanda çözümü bilmiyorsanız o zaman sizin için herşey muğlak.
bir çağrı olacağına ve kurtarıcının geleceğine inanmak dışında bu muğlaklık hiçbir şekilde aydınlanamaz.

o yüzden diyorum ki, kafanızı daha fazla bilinmezlikle doldurmak yerine söylediğime kulak verin.

kurtarıcı da sizsiniz birşeyleri düzeltmek için eylem çağrınızı yapmanız gereken de sizsiniz.
Hocam retorik dil kullanma, benim mesajımı dolaylandırıp gökten birileri insin olayı düzeltsine indirgedin : D, Birinin gelip kurtarmasına gerek yok, birinin gitmesi yeterli, Hatta gidişten sonra aynı yerde durabilecek sabit bir taş, veya bir muhabbet kuşu dahi işlerin daha olumsuz gitmesine sebep olamaz şuan çünkü 0 noktasını yaşıyoruz. Önce kendini düzelt, değişim insanın kendisinde başlar, dışa bakan rüya görür içe bakan uyanır durumları şuan bulunduğumuz simülasyonda saçmalık, tamamen dış nedenlere bağlı bir örgünün içinde telef oluyorsun, Yani öznel olma şansın yok birilerinin sarkıttığı ipe bağlı yaşıyorsun, Senin kendini bir şekilde mantıklı düşünüp veya farklı hareket edip bunlardan sıyrılabildiğini düşünüyor olman bence güzel bir ilüzyon, sen de bunun içinde yaşıyorsun. Hemen yanı başında bulunan kıraathanede oturan ciğerleri pas tutmuş, ama hormonları ile dahi oynasan düşüncelerini değiştiremeyeceğin +50 npc'lerin yaşadığı ve bu npc'lerin yıllardır senin, ailenin, yaşadığın toprakların geleceğini etkileyebilecek bir durumda olduğu nedensellik zincirinin içinde hapsolmuş durumdaysan, bireyselcilikten bahsedemezsin. En azından ben kendim için bahsedemem, Olayı tamamen kendimi kurtarmak olarak alıyorsam amenna , ama bu benim için pek etik değil malesef.