Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
evet herşey birbiriyle bağlantılı ama bi araçla gideceğiniz yol 100km ise sadece önünüzü 100mt aydınlatan lambalara güvenebilirsiniz.
o yüzden bağlam dahilinde konuşmaktan kastım ele alınacak parçalara ayrı odaklanmak üzerineydi.

neyse... ben kollektif bir çözüm yada kurtuluşun olmadığını düşünüyorum.

ülke ekonomisine katkı sağlamak mı istiyorsun? müşterilerine iyi hizmet ver. kalite standartlarını yükselt.
daha farklı olarak yemeğini servis eden garsona teşekkür etmen bile sizin determinist bakış açınıza göre ülke ekonomisini iyileştirecektir.

yani bizzat kendi elinde olan ve iradenle değiştirebileceğin şeylere odaklan.
Hocam bu hindistan'da yaşayan bir adama, kişisel gelişimci adı altında meditasyon önermeye benziyor, Yani insanlara ayakkabılarında taş varsa ona rağmen yürümesini önermek delilik olur, Bu ülke şuan bireyselciliği kaldıracak durumda değil, Çünkü evrene salladığın olumlu mesaj bu ülkede sana olumlu olarak dönmüyor, Mesajı çalıyorlar havada anladın mı ? Distopya'da yaşıyoruz yaptığımız olumlu şeyler bu roman da olumsuz olarak dönüyor bize o yüzden bireyselcilik tırt bu simülasyon da işlemez. Toplu bir şekilde bilinçlenme upgradesi lazımdı o bence ufak ufak oldu net değilim ama oldu bence. Normalde açlık bilişsel yapıyı alt üst eder ama biz de kafayı calıştırmaya başladı sonunda, Hey gidi tencere sen nelere kadirsin diyebileceğiz umarım.