Anaokuluna başlayan kızımda da benzeri başıma geldi. Müdür ve yardımcısı 990 lira yıllık okul ücreti olduğu ve ödenmezse kayıt yapılmayacağını söyledi. Gittim bankaya ödedim makbuz baktım bağış yazıyor.
Milli eğitim bakanlığını aradım durumu anlattım okul taksiti diye bir şey olmadığını ve isteğe bağlı bağış yapılabileceğini söylediler. Şikayet kaydı oluşturup para iadesi istedim 2 gün sonra aradılar okula dilekçe verin iade edilecek dediler.
Dilekçe vermeye gittim müdür sanki olaylardan hiç haberi yokmuş gibi inkar etti ben öyle bişey söylemedim dedi müdür yard. demiştir dedi (o arada müdür yard. başka okula gitmiş) sonuç olarak iadeyi yaptırdım hakkınızı arayın devlet okuluna niye para ödüyorum ben? Zaten vergilerden belli bir bütçe ayrılıyor bakanlığa...
Bağış yapayım inanın karşı değilim. Bizim çocukların gittiği okul çok kaliteli, gerçekten öyle. Okul başladığında öğretmene bilgisayar ve projeksiyon için 4 yıllık 600 lira istendi hemen ilk ödeyen bendim. biliyorum çünkü ne kadar iyi bir bilgisayar alınsa öğretmenin de gönlü hoş olur, zaten öğretmenler utana sıkıla istediler bu parayı aramızda topladık. Fakat burada gizlilik var, sen benden zorla alamazsın bu parayı. Bir de yalan söyleyerek. şimdi 2 gün bekleyeceğim zaten dönüş yapılacakmış, sonrasında cimer ardından savcılık. Bunları gerçekten yakarım ben.