Evet aynen başlıktaki gibi. Olay şöyle;
Meslek lisesi mezunuyum ve ustalık belgesi almak istedim. Mesleki eğitim merkezine gittim e-sınavdan muaf olduğumu ve sadece uygulamalı sınava girmem gerektiğini söylediler. E-sınav ücreti 130 tl. buraya kadar tamam.
Bugün gittiğimde aralık sınavı için giriş belgemi alacaktım ama 300 tl MEB'in harcı yatırılması gerekiyor dendi. Geçen hafta gittiğimde 200 lira olan harç 300 olmuş tamam dedim nakit olarak ödedim. makbuzu aldım çıktım. arabada makbuza bakayım dedim baktım "Okul Aile Birliği"'ne bağış yapmışım. Milli Eğitim Bakanlığını aradım böyle bir harç olup olmadığını sordum ama böyle bir harç yokmuş. Haklarında şikayet dosyası açtım, eğer parayı iade etmezlerse suç duyurusunda bulunacağım.
İnsan gibi deseler "bizim de masraflarımız var bu da onun ödemesi" vallahi sesimi çıkartmam ama gözümün içine baka baka bunun kendileriyle alakası olmadığını MEB'in istediğini ve oraya yatırılacağını söyleyip yalanla dolandırılıyorsam burada dur derim, kimse kusura bakmasın.
Bizim çocukların gittiği okula her ay 300 veriyorum (x2 ikizler olduğu için 600) verilen paraya acımam tabi ki ihtiyaçları karşılamak için belirli bir ödeneğe ihtiyaçları var ama bunu gizli kapaklı yapamaz kimse.