Hocam çok değil bundan yaklaşık 10 ay önce ortak bir şekilde niş bir site açtık. Bana o zamana kadar site ve adsense kazancı kesinlikle mantıklı gelmiyordu. İlk3 ay bişey kazanamadık. Ama inanmıştık yazıları ben yazıyorum arkadaş seo vs. Site dili İngilizce. Sitemiz bir alan üzerine geneldi ama alt kelimelerin her biri kaliteydi ve her biri için site açsan değerdi. Bu şekilde biz 4 5 ay çok muazzam paralar kazandık. Günlük 2.7k tl yi gördük. Totalda 110k para kazandı site sonra ne olduysa oldu ya godomanlardan biri şikayet etti ya da google güncellemesi vs.
Günlük hitimiz ne fazla 300 küsür oldu. Bir kaç kelimemiz 0. Sıradaydı. Makalelerin her biri 600 -1000 kelime aralığında. Günlük 100 150 hitten sonra kazanmaya başlıyor site.
Geelelim senin hesaba demişsin ya aylık 4.5k aylık aranma var diye. Sen zaten 4.5k lık kelime de değil 1. Sıraya gelmek 3. 4. Sıraya gelsen bile alırsın o hiti. Nasıl mı? Tek o kelime olarak düşünme olayı bunun yan alt kelimesi var, long taili var, semantiği var. Var da var. Valla ben adaense işi öldü fikrinin yılmaz savunucusuydum ama bu parayı kazandım. Şimdi ise o kazanç yok. Yazıların tamamı %100 özgün olmasına rağmen bi şekilde gelir gitti. Şimdi emek ziyan olmadı mı. Eğer hiç kazanamasaydık oldu derdim. Ama Allah bereket versin.
Not: içeriği kendin yazabiliyor musun, analizini kendin yapabiliyor musun, seo dan anlıyon mu heh işte o zaman senden kralı yok.