hocam yine benim yazdığımla alakası olmayan mantık kopukluğu olan bir alıntılama yapıp bana cevap yazmışsın ben de mecburen sana cevap vermek zorunda kalıyorum.
1- Benim canım sigara çekmiyor ben başka bir moddayım beni tanımıyorsun ben puro içiyorum (puro içine çekilerek içilmez, elbette %10 kadar da olsa zararlıdır.). Sigara gerçekten çok zararlı ama özellikle de dar gelirli kişilerin bütçesi için de çok zararlı. ailesi için aldığı gıda kadar sigaraya para harcayan kişileri eleştirdim. Siz de bu grubun içindeyseniz bana kızmaktansa sigarayı bırakın. Değilseniz benim mesajım sizi ilgilendirmez bana cevap verip durmayın.
2- 5 6 yıldır yurtdışında yaşıyorum. Onlarca işim ve meşguliyetim var, 50 yaşındayım, hayatımda bir sürü ilginç insanla karşılaştım. Ben sizin kadar konuşalını saptırana pek rastlamadım. Benim hangi yazdığımdan başka sorunların olmadığını çıkarttınız. Ben konuda yazılanların bir kısmından yola çıkarak aile bütçesinde sigaranın yer almasına karşı çıkan ama bu kapsamda da bütçenin tutturulması için örnek alınmasını sağlayan bir mesaj yazdım. "İçsel odaklı olmak" şeklinde terimleştiren özel bir meziyete sahip kişiler, kendi sorumluluklarını alıp sorunlarla baş etmek için kendilerine dönerek sorunlarını çözmek için ilk adımı atarlar. Bu tür kişiler ilerisi için başarılı olma potansiyeli taşır.
3- İktidarla hiç bir alakam yok, Azılı bir muhalifim ve başım belaya girmesin diye çok dikkatli bir şekilde yazarım. Anlayan arkadaşlara özelden yazdığım ya da tanıdığım kişilerle sohbet etmişliğim vardır ama iktidar yandaşı ya da karşıtı siyasi tartışmaları boş buluyurum bunun yerine kendi çapımda ve düzeyli şekilde mücadele edecek bazı şeyler yapmayı tercih ediyorum.
4- Kim olduğunu bilmediğiniz kişilere haksız ithamlarda bulunmayın, gerçekten komik bir şekilde bana cevap verip duruyorsunuz. Ben sizinle tartışmak istemiyorum. ne yazarsanız yazın hakaret etseniz bile size tekrar cevaap vermeyeceğim ama ısrarla benim yazdığım şeyi alıntılayıp yazmadığım şeyleri yazmış gibi cevaplar yazmaya devam ederseniz sizi şikayet edeceğim . "İktidar yandaşlığı yapıyor" kelimesi bu tür bir özelliği olmayan ve böyle bir niyeti olmayan kişi için eziyettir ve hakarettir. Lütfen yapmayın rica ediyorum.
5- Benim yazdıklarımda kötü niye olmadığını ben biliyorum, ama ola ki sizi veya başka birini kıran bir şey varsa özür dilerim.
Dostum, sigarayı bırakmışsın ama hala canın sigara istiyor, sen de bunun acısını sigara içenlere düşmanlıkla bastırmaya çalışıyorsun sanırım. Evet sigara sağlığa zararlı, evet sigara aylık bazda azımsanmayacak bir maliyet oluşturuyor. Ama dünyanın en büyük sorunu sigaraymış da, sigara olmayınca her şey çözülüyormuş algısı oluşturmanın sorunların çözümüne bir faydası yok.
Milyonlarca insan barınma sorununu çözemezken, doğa her geçen gün geri dönülemez bir şekilde tahrip edilirken, bir avuç patron için milyonlarca insanın canı hiçe sayılırken, ve birileri daha fazla para kazansın diye başkaları öldürülürken esas sıkıntı sigara içilmesiymiş gibi yorum yapmak tam da iktidarın ekmeğine yağ sürmek, onu desteklemektir. Farkında olabilirsin, yada olmayabilirsin, bu sonucu değiştirmez.