Seyit25 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok yanlış ve eksik bilgi ile yapılmış bir yorum. Hadisler olmasaydı ne Kur'an-ı anlardık ne islamı ne de Allah'ı. Hadisleri islam dininden ayıramazsınız. Ben müslümanım diyen birisi için çok tehlikeli bir yorum. Sizin için demiyorum yorumunuzu okuyan diğer kullanıcılar için böyle bir yorum yazmak zorunda kaldım.
Ayrıca tarih boyunca islama zarar vermek isteyenlerin ilk yaptıkları iş uydurma hadisler yayarak gerçek hadisleri değersizleştirmektir. Çünkü hadisleri yok ettiğinizde, devre dışı bıraktığınızda Kur'an-ı yok etmek çocuk oyuncağı zaten. Yukarıda bahsettiğiniz büyük islam alimleri işte bu sahte hadisleri gerçek hadislerden ayırt etmişlerdir, ve islama büyük hizmet etmişlerdir.
Son olarak hadis ilmini detaylı araştırmanızı tavsiye ederim.
Hadisleri İslam'ın parçası diye öğretilen birine aksini anlatmak ve kabul ettirmek mümkün değil, dolayısıyla ne yazarsam yazayım fikirleriniz değişmeyecek. Tek temennim hadis'ten inancınızı temizlemeniz İnandığını söylediğiniz Tanrıya "İnanarak" ondan sorulacaksınız cümlesini anlayabilmeniz, peygambere atılmış olan bu iftiralardan kurtulmanız.

Ve tabi, çok yanlış ve eksik olmayan bilgilerinizi(!) gözden geçirmeniz