Siyasete girmemek için iktidar ile ilgili bir şey yazmadım. Ben yazdığım şeyin buraya çekileceğini asla düşünmezdim.
Sigara en başta IQ yu da düşürüyor sağlığa da büyük zarar. Sigara içenler ayrıca perspektif darlığı yaşıyor. hiç bir şekilde eleştirilmeye gelmiyor. tüm şartlar eşitken elbette sigara içmek büyük bir kayıp ve zarar verici alışkanlık. sigara içmeyi savunurken siz ne kadar komik duruma düştüğünüzün farkında mısınız? Beni tanımıyorsunuz söylediklerimden iktidarın savunuculuğu ile ilgili hiç bir şey çıkaramazsınız.
Ben "evet ülkede bir kriz var, enflasyon ve gelir dağılımındaki bozulma işsizlikle de birleşince ciddi bir genel sıkıntı oluşmuş durumda. Bunun siyasi mevzularına girmeyeceğim. " yazdım ki yazdıklarım saçma sapan eleştirilmesin diye. Bu konuyu çok detaylı açabilir düşüncelerimi yazabilirdim ama forum bunun yeri değil. Benim değindiğim konu sigaraydı ve sigaranın hem bütçeye hem sağlığa zararlı olduğunu ve ailedeki ebeveynlerin gözünü kör edecek kadar da insanın perspektifini daralttığını düşünüyorum. Çok kötü bir alışkanlık. Bunu söyleyince iktidarın savunuculuğunu mu yapmış oluyoruz.
Hışımla sizin gibi düşünmeyen bir kişiye cevap olsun diye bir şeyler yazıyorsunuz ama yazdığınızın o kişinin yazdığı ile ilgisi var mı bir düşünün.
Sigara içenler için ilave sigorta primi gelmeli. Sigara içenlere sağlık sistemi ücret alarak tedavi imkanı sunmalı. Sigara kesinlikle ve kesinlikle yasaklanmalı ve sigara içen kişilerin çocuklarının yanında sigara içiyor olmaları durumunda ceza almaları ve bunun önlenmesi için bir dizi yaptırım uygulamalı. Bunu hangi iktidar yaparsa ellerinden öperim. Mevcut iktidarın sayısız uygulamasına karşı çıktım ve bu konuda da bir çok yaanlış uygulama var. Ama kapalı alanda her ne kadar %100 uygulanmasa da sigara yasağı çok olumlu ve modern bir yaklaşım. Hangi ebeveynin çocuğunun sağlığını tehlikeye atmaya hakkı var?

Herkese sağlıklı başarılı ve en önemlisi doğru perspektife sahip mutlu bir hayatı olmasını diliyorum. Bu amaçla yazdığım yazının saçma sapan bir mecraya çekilmesini de forumun el verdiği ölçüde kınayabiliyorum ancak.

karikaturname adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Temel parkta sigara içerken yanına bir adam gelmiş. Kaç yıldır içiyorsun hemşerim bu mereti diye sormuş. Temel de 30-40 yıldır içtiğini söylemiş. Sonra diğer adam "bak şurada bir araba var, karşıda da iyi bir ev. Sigara içmesen senin de araban, evin olurdu, paranı boşa harcıyorsun" demiş. Temel de "o araba da o ev de zaten benim hemşerim" demiş. "peki senin evin, araban var mı" diye sormuş, adam da çocukların masrafı vs vs bir dolu gider yüzünden alamadığını söylemiş.
Sigara parası aylık 1.000, yıllık 12 bin... 10 yılda 120 bin. 100 yılda 1.2 milyon. Yani yüz yıl sigara içmeyip paranı biriktirirsen ortalama bir sıfır araba alırsın ama ev dahi alamazsın. İktidarın savunuculuğunu yapacağız diye gülünç duruma düşüyorsunuz hocam. Sanki ülkede sigara içmeyen herkes insani yaşam koşullarına sahip!