genel yazıyorum lütfen üzerinize alınmayın. isteyen istediği kadar parayı kumara içkiye kadına sigaraya verir. Kendi bileceği iştir. Ama ben de burada düşüncelerimi yazarım
evet ülkede bir kriz var, enflasyon ve gelir dağılımındaki bozulma işsizlikle de birleşince ciddi bir genel sıkıntı oluşmuş durumda. Bunun siyasi mevzularına girmeyeceğim.
Ama kişisel düşüncem şudur: "sigara içen parasını savuran kişilerin çocuğuma bez alamadım geçinemedim yiyecek alamadım" diye yakınmaya hakkı yoktur.
Önce kendinize çeki düzen verip geliri arttırma her durumda tasarruf etme ve giderleri makul seviyeye indirmeye (gelirinize ve hayat amaçlarınıza göre) odaklanmalısınız.
Temel parkta sigara içerken yanına bir adam gelmiş. Kaç yıldır içiyorsun hemşerim bu mereti diye sormuş. Temel de 30-40 yıldır içtiğini söylemiş. Sonra diğer adam "bak şurada bir araba var, karşıda da iyi bir ev. Sigara içmesen senin de araban, evin olurdu, paranı boşa harcıyorsun" demiş. Temel de "o araba da o ev de zaten benim hemşerim" demiş. "peki senin evin, araban var mı" diye sormuş, adam da çocukların masrafı vs vs bir dolu gider yüzünden alamadığını söylemiş.
Sigara parası aylık 1.000, yıllık 12 bin... 10 yılda 120 bin. 100 yılda 1.2 milyon. Yani yüz yıl sigara içmeyip paranı biriktirirsen ortalama bir sıfır araba alırsın ama ev dahi alamazsın. İktidarın savunuculuğunu yapacağız diye gülünç duruma düşüyorsunuz hocam. Sanki ülkede sigara içmeyen herkes insani yaşam koşullarına sahip!