KOZBA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Spam siteler içeriğimin bir bölümünü ekleyip bana çıkış veriyor.
Semrush - Ahrefs gibi araçlarda bunları görebiliyorum diğer yandan bunların %90'ı Search Console'a düşmüyor.
Google birçok noktada yetersiz fakat bu tarz linkleri ayıklama konusunda kendisini geliştirdiğini düşünüyorum.

Bu yüzden bunların çoğunu reddetmiyorum bile.
Bir zararı yok o zaman aksine faydası var bizim indexlerin akışı veya hitin çakılışı aslında news tarafında bir ban yemesi ve sitenin index almaması.
Zaten index almadığı gün hit çakılıyor çünkü bir önceki gün news etkisinde kalan içeriklerden hit gelmediği için ve bugünde ban dan dolayı index almaması sitenin aslında ziyaret alabileceği googleda sıralamada içeriği olmayısından dolayı...

Senin tarafına bakıcak olursak spam siteler sana besleme yapıyor ve rakiplere göre sana + katıyor, spam sitelerde birbirleri arasında linkleme yaptığından ve araya senide almaları sanada + katıyor görünüyor.
Google'nin algıladığı linklerin spam olup olmama kararını neye göre verebilir veya düşünebilirsin?

Şöyle bir geçmişe baktım son 1 ay ve 2 ay öncesi news'ten çıkarıp seyrinde bıraktığım siteler hala gün gün index almışlar analytics raporlarında bu domainler hit getirmiş fakat öyle ilk açıldıkları günler gibi değiller..
domain başı günlük 25-50 arası hit getirmişler.

Hit getiren içerikleri arattırdığımda ben hiçbir şekilde aramada bulamadım bunu ziyaret eden nerden nasıl bulduda siteye girdi garip bir durum.
+ NEWS li sitelerde ban durumunda tam spam veya manuel spam değil, shadow ban yiyior olabiliriz.
Veya, news tarafında taramaya geliyor fakat spamlı diyip içeriği indexlemeden devam ediyor olabilir.
şöyle düşünebiliriz bu durumu, spama giren sitelerden google uzantılı bir web-spam isimli sub domaini siteyi ziyaret ediyor ve aynı gün hiti çakılıyor.
Muhtemelen, bu panelde her ne yapıyorlarsa news tarafında botlar gelsede index almıyor fakat, google siteyi günlük olarak tekrar taramaya devam ediyor aslında, taradıkça indexliyor.
Bu aşamada eğer sitenin seo su veya backlinkleri güçlüyse içeriği tekrar sıralamaya alabiliyor, news'te tam tersi içeriği kötüde olsa bir kaç saatliğinede olsa sıralamaya alıyor.