Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.
Hocam hayırlı olsun öncelikle. Ben yazın bir ayımı Almanyada geçirdim. Dresdendeydim ama Berlin ve Pragı da gezme fırsatı buldum.
-Öncelikle kesinlikle gidin. Sadece cv ye eklenecek bir işyeri olarak düşünmeyin. Sonuçta bir ay farklı bir coğrafyada, kültürde olacaksınız. Sizi olumlu yönde geliştireceği kesin.
-Konaklama ile ilgili olarak da şunu söyleyebilirim ki Berlin bu konuda biraz pahalı. Otel vs bakarsanız yukarıdaki arkadaşın dediği gibi 2000leri bulabilir. Ancak biraz merkeze uzak olsun (ulaşımı dert etmeyin, bir çok yere metro-tramvay vs var), küçük olsun, hostel olsun derseniz 350 eurodan başlıyor 800-1000 (2 ocak-2 şubat baktım bookingten) bandına kadar geliyor.
-Burada ne yapılabilir, airbnbden oda arkadaşı arayanlara bakılabilir, bookingten hostellere bakılabilir. (Booking hesabım genius level 2, bazı otellerde indirim yapabiliyor. İsterseniz bakabilirim sizin için) ama uzun dönem kiralamalarda airbnb daha karlı olabilir.
-Ulaşım konusuna gelirsem, yaz döneminde aylık 9-euro-ticket larla sınırsız binme hakkınız vardı metro-tramvay-otobüs-tren (hızlı tren hariç) hepsine. Aylık olan kaç olduysa da (9-15-49 fark etmez) mutlaka alın, çünkü sürekli kullanacaksınız.
-Onun dışında hem Berlinin, hem de yakın yerlerin gezilecek yerlerini mutlaka gezin gezmediyseniz. Yerel lezzetlerini tadın. Dresden geçerken uğranabilir. Prag kesinlikle bir haftasonu ayırmak gerekir. Çok pahalı yerler değil konaklama vs için. Buralara ulaşım için otobüs, hızlı tren veya bla bla car kullanılabilir. Otobüs ve tren biletleri insanlar aldıkça pahalılanıyor bizdeki uçak biletleri gibi. Ama benim tavsiyem bla bla. Örneğin dresden-prag gidiş dönüş otobüs veya trenle 60 euro iken, bla bla ile 15-16 euroya hallediyorsunuz.
Herhangi bir sorunuz olursa sorabilirsiniz dm den veya buradan. Şimdiden hayırlı olsun