Merhabalar,
Spama giren sitelerden diğer sitelere verilen linkler diğer siteleri'de spam'a sokarmı ?
Faydalımıdır zararlımıdır ? elimde yaklaşık 150 domain havuzu mevcut bu konuda
aaa.com
bbb.com
aab.com
aac.com
İçerikleri ve siteler hepsi birebir aynı, hepsi birbirine link veriyor.
aaa.com spama girdiğinde diğer siteler'ide beraberinde spam'a sokarmı ?
SPAMA GİREN SİTELER;
Hiçbir şekilde search console'da spama girdiğinde dair bir belirti vermiyor.
Manuel spam veya tam spam güvenlik sorunlarındada bir sorun göstermiyor.
Fakat spama girdiğini Tarama istatisiklerinde tarama 20.000 den 1000 e düştüğünde tamam bu spama girmiş dediğimde son 24 saat sorgularında görünmeyen siteler.
Bu sitelerin hitide bir anda çakılmış oluyor genelde.
Şimdi şöyle bir durum daha var spama giren siteler günler sonra da index alabiliyor.
Siteler birbirlerine link verirken içeriklerden linkleme veriyor.
"Bugün ne yenilir ?" içeriğine 10 sitenin aynı url yapısında aynı içerikte birbirine link vermesini düşünebilirsiniz.
Gözlemlediğim kadarıyla aaa.com spama girdiğinde diğer sitelerde bir kaç gün sonra spama girebiliyor veya hepsinin hiti biranda düşebiliyor.
Sizin bu konuda ki tecrübeleriniz nedir?
Belkide spama girme sebebleri linkleme yapısı değil news'tir diye düşünüyorum.
Şayet eğer öyle bir durumda spama gireceğini varsayarsak ben aaa.com ve diğer sitelerin içinde herhangi bir yere r10.net veya başka bir sitenin alanadini yazdığımda onlarıdna spama girmesi gerekmezmi?
Bu arada link doğrudan <a href="" etiketi olarak veriliyor, rel = noreferrer kullanılmıyor veya diğer taglar kullanılmıyor.
@KOZBA; seninde yorumlarını bekliyorum.
@
Melih;
Senin siteni incelediğimde yüzlerce spam siteden link çıkışları var görünüyor çünkü spam siteler sitenden içerik çekmişler ve kaynak göstermişler.
Googleda bunun yansıması 1-2 hafta sürüyor, fakat sıralaman etkilenmiyor yani senin farketmen 1 hafta sürüyor işlem yapmadığında durum ne olurdu diye işlem yapmadan es geçtiğin oluyormu?
@A.AY; tecrübelerin nelerdir