Merhaba arkadaşlar, ben bir haber sitesi yönetiyorum. Yaklaşık 2 ay önce kurmuş olduğum haber sitesinde son 2 - 3 haftadır düzenli olarak saat 20.00 ve 24.00 arasında 2 adet +500 kelimelik, 3 fotoğraflık ve 1 videoluk sabit yazı yayınlıyorum. İçeriklerin hepsi orijinal olmakla beraber tüm görseller ve videolar da şahsıma ait. Yaklaşık iki hafta önce News kaydı verildi ve bir hafta öncesine kadar da tüm sayfalarım seri bir şekilde index aldı. Üstelik, şu an da yazmış olduğum bir yazı da yaklaşık beş ile on beş dakika arasında index almaya başladı. Her şey gayet güzel giderken adsense başvurusu yaptım ve vergi ile alakalı kısım News kaydı aldığım zaman yani iki hafta önce onaylandı. Yine Google henüz sitemde reklam göstermeye hazırlanıyor uyarısı ile beni başbaşa bırakmaktadır. Yaptıklarımı yazmam gerekirse;
Search Console bağlantısını tamamladım.
News kaydımı tamamladım.
Sitem mobil uyumlu ve gizlilik ve politika sayfam mevcut. (Çerezleri kabul et olayını henüz yapmadım daha doğrusu yapamadım. Okuduğum yazılar bağlamında da gizlilik ve politika sayfasının yeterli olacağını söylüyorlardı.)

Dolayısıyla, adsense hesabıma girdiğim zaman siteler kısmında sitemin adı yazmaktadır fakat sitem reklam için hazırlanıyor olarak gözükmektedir. Bu süreç ne kadar uzun sürer? Bazı arkadaşlar bir günde bazı arkadaşlar ise iki haftada aldıklarını yazdı fakat benim sürecim epey ilerledi. Bunun, google hesabımın yeni olmasıyla bir bağlantısı olabilir mi? Çünkü Google hesabımı sitemi açtığım zaman açtım. Eğer öyleyse, news kaydını neden bu kadar erken ve hızlı verdi?

Son olarak; bu konuyu açmak için epey bir düşündüm. Forumda genelde okuyucu pozisyonunda olan birisiyim, konu açıp açmamak konusunda emin olamadım ama artık bilen birilerinin yardımına ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. İnternette ve Youtube'da gerek Türkçe gerekse İngilizce yaptığım araştırmalarda ne yazık ki tatmin edici bir cevap alamadım. Acaba yapmam gereken bir şey var da, ondan sonra mı sitem reklam için hazır hale gelecek bilemiyorum. Şimdiden, yanıtlayan ve yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim.