malesef hikaye gibi gelsede böyle örnekler olabiliyor.22 yıldır sokakta yatan otogarlarda yatan evsiz bir arkadaşım var.alışmış artık.eve gel desen gelmez,kal desen kalmaz,yıkan desenyıkanmaz gider barjda gölde yıkanır buz gibi soğukta.benden para almaz onun gurur meselesi yapar. yani gerçekten var böyle örnekler bizzat tanıştım arkadaş oldum böyle biriyle.10 yıldır görüşüyorum.53 yaşında bir abimiz
ne içkisi var ne sigarası,kendinede hiç zarar vermemiş.hayatı yaşamayı seviyor.dilinde isyan yok.tek kötü alışkanlığı kola. bu adamı sevmeyen esnaf yok,tanımayan yok tabiri caizse.sokağa çıksak yürüsek ya onu tanıyan ya onun tanıdığı biri mutlaka çıkar karşımıza.her esnafı doğal haraca bağlamış. severek yedirip içiriyorlar.para veriyorlar. bir gittiğine uzun süre bir daha gitmiyor.suistimal edemem gerçekten ihtiyacım olursa giderim diyor.
bu belediyeden ve devletten muhtaçlık yardımı alıyor birde kızılaydan .fazla birşey değil ama toplamda ayda 300-400 lira kadar sanırım. bu evden ayrılmamış görülüyor,evde ayrılmış görülse bu miktar daha fazla oluyormuş.
anneni babanı ve akrabalarını yargılamak bana düşmez ama eğer seni istemiyorlarsa son çare evden ayrıldığına dair her iki taraftan tasdik ettirip bu kurumlara başvurman lazım. sana fazla olmasada belirli bir ücret bağlayabilirler.