Herkese merhaba.

Öncelikle "site kurulumu vb." alanda teknik bilgimin "sıfır" seviyesinde olduğunu belirteyim.

6 yaşında bir sitem var. Siteme bir süredir hacklinkler ekleniyor. Temizlendikten bir süre sonra yeniden ekleniyor. Bu sürede bir çok güvenlik önlemi almaya çalıştık ama çare olmadı. Lisanslı şekilde kullandığım Gloria temasını dahi "acaba tema kaynaklı bir sorun mu" diye ücretsiz bir tema ile değiştirdik ancak o da çözüm olmadı.

Bu sabah da ana sayfa hariç bütün sayfalar 404'e düşecek şekilde hacklemişler. ".htaccess" dosyasını silmişler. Virüs dosyaları koymuşlar. Hosting firması saolsun geçen haftaki yedeği yükledi de o şekilde siteye yeniden erişmeye başladım. Ancak sitemde halen yüzlerce saçma sapan link ve yazı var. Aşağıya siteme eklenen linklerle ve ilgilenen hatalarla ilgili görseller bırakıyorum.

Acaba sorun Hosting'de mi diye düşünüyorum ama orada barınan bir sitem daha var ve o siteye hiç bir şey olmadı. Ayrıca Hosting firması da herkesçe bilinen son derece sağlam bir firma. Onlar da doğal olarak "bizde sorun olsa, bizde barınan diğer yüzlerce sitede de sorun olur" diyorlar. r10'dan baktığımda ilgili Hosting şirketi hakkında bu alanda şikayet konusu da yok genel anlamda. Tam anlamıyla "çaresiz" ve ne yapacağını bilmez durumdayım.

Son derece kısıtlı bir bütçeyle, r10'un güvenlik uzmanlarından yardım talep ediyorum. Ayrıca hizmet karşılığını makale yazarak ödemem söz konusu olursa da çok makbule geçer.

Şimdiden okuyan ve ilgilenen herkese teşekkürler...