Merhabalar,

Elementor hello-theme kullanarak full custom olarak hazırladığım tema an itibariyle web vitalsten hem mobil hemde masaüstünden başarılı oldu

Serüvenin ilk başında TR paylaşımlı bir hostingdeydim. Zaten burada aşırı yavaştı nitro pack kullanıyordum idarelik. Sonra nitro pack bile artık siteye olmamaya başladı çünkü elementor o kadar ağır ki artık içten birşeyler yapmak gerektiğinin farkındaydım.

Daha sonra hetznerden vds/vps almak istiyordum lakin hesap açtım ve nedensizce engellendim. Aklımda contabo vardı fakat port muhabbeti 300mbs gibi bir durumdu hetznerde ise bu 1gbs idi lakin yinede dedim ki tr hostingden daha iyidir.

Bu arada hizmet verdiğimiz ülkeler avrupa ve amerika bölgeleri yani sitemiz ingilizcedir. Contabodan 6 euroluk vps ve plesk lisansı aldım bunun dışında litespeed vs almadım. Durum böyleyken bile site gerçekten hızlıydı. Lakin pagespeed üzerinde bir sürü hata vardı.

Genelde wordpress için litespeed altyapısını desteklemeyen sitelerde litespeed eklentisini kullanmıyorum. Kullandığım tek şey wp-rocket bu tarz serverlerda.

* Perfmatters kuruldu websiteme göre preload ve lcp için lazyload ayarları yapıldı
* Plesk server a redis eklentisi kuruldu ve API ile wordpress e entegre edildi.

Şuan ki durum 1 saniyede site görüntüsü geliyor ve 1,5 - 2,5 saniye gibi bir sürede LCP tamamlanıyor