Valla şöyle diyim, göz sadece tasarıma bakarsa w11 macos çakması ama belki de komple sistemi macos çakması yapmaya çalışıyorlar. Çakmasından kastım da gizlilik ve güvenlik konusunda. Ben de antivirüs kullanmaya gerek duymuyorum, buradaki kullancıların da kullandığını düşünmüyorum. Sonuçta az veya çok bilgisayardan anlayan insanların olduğu bi platform. Anlamayan varsa da windows defender yetiyor da artıyor, bilmiyorum ben vizyon olarak baktığımda w11 gereksinimleri, windows defender iyileştirmeleri, edge optimizasyonları falan derken hiçbir zaman macos olamayacak ama en azından daha optimize ve güvenli bir sistem yaratmaya çalışıyorlar diye düşünüyorum
Söylemlerle bunu gerçekleştirebilirler Apple gibi. İş güvenlik ve gizliliğe gelince her şeyden önce platformların menfaatleri öne çıkıyor maalesef. Bir başkası kullanmasa bile "kişisel bilgilerimizi" kendileri kullanıyorlar. Yani yine bir anlamı olmuyor ki. Ama benzeme çabaları takdire şayan. Ben şahsen Macbook, IMac'ta kullandım ve hiç sevmemiştim. Gizlilik falan değil de win10'u en az XP kadar sevdim. Desteği kesmezlerse ömür boyu kullanmak isterim. Win11'i de daha da kurmam