) Sanal değil hocam real virüslerden bahsetmiştim.
Win11 'i dizüstünde kullanıyorum tavsiye etmem ama. Özellikle yazılımlarla arasında ciddi problem var.
W10'da doğru düzgün çalışan yazılımları maalesef w11'de çalıştıramıyorum ayrıca kullanımı 10'a göre farklı.
Ben şahsen sevmedim ve tekrar 10'u yükleyeceğim fırsat bulursam
Son olarak TPM teknolojisi hakkında çok bilgim yok. Ayrıca ben hayatım boyunca hiç antivirüs programı da kullanmadım. Yani beni ben koruyamazsam başka birileri beni pek koruyamaz gibime geliyor. Elbette ki faydaları olabilir. Ama kırılmayan sistem var mıdır? Bu düşündürücü. Zor vardır. Ama imkansız değildir bence.
Valla şöyle diyim, göz sadece tasarıma bakarsa w11 macos çakması ama belki de komple sistemi macos çakması yapmaya çalışıyorlar. Çakmasından kastım da gizlilik ve güvenlik konusunda. Ben de antivirüs kullanmaya gerek duymuyorum, buradaki kullancıların da kullandığını düşünmüyorum. Sonuçta az veya çok bilgisayardan anlayan insanların olduğu bi platform. Anlamayan varsa da windows defender yetiyor da artıyor, bilmiyorum ben vizyon olarak baktığımda w11 gereksinimleri, windows defender iyileştirmeleri, edge optimizasyonları falan derken hiçbir zaman macos olamayacak ama en azından daha optimize ve güvenli bir sistem yaratmaya çalışıyorlar diye düşünüyorum.
Valla kırılmayan sistem konusuna gelince, buna cevabım kesinlike yoktur olurdu. Tek hacklenmeyecek bilgisayar, fişi çekili bilgisayardır gibi bir söz vardı. Katılıyorum o söze ben.
Bu arada masa iki ayrı monitör olsun vs. şık güzel görünüyor özellikle samsung ama oraya o dandik logitech hoparlörü yakıştıramadım valla yalan yok