Webbilgim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuya 3. maddeyi geçemezler demek için geldim ama maalesef aşağıda bulunan karar ve marka tescilini görünce...

Marka : İş Makinası Yedek Parça

Karar : https://tobbuyum.com.tr/lib_upload/H...om.tr)_web.pdf

Bu marka! 38.sınıf ile tescillenmiş ve yukarıda bulunan karar çıkmış.

Böyle marka tescili olur mu? Nasıl olur?
Eğer art niyetli aldıysan yani "ben bu domaini firmaya satarım" düşüncesiyle aldıysan ve bunun için firmaya mail attıysan geçmiş olsun. O domain boşta bile olsa senden geri alırlar.

Örnek Karar : zulaoyun.com.tr ve zulamobil.com.tr

kimenet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Önceden marka başvurusu olmayan domaini alıcam büyütücem adam gelip marka başvurusu ile elimden alıcak .. Yok öyle bişe .. ilk gelen alır mantığına tamamen ters. Böyle bi yasa olamaz olsa bile yakın zamanda değiştirirler.

O zaman com.tr almanın bi anlamı olmaz. Ben uğraşıyım uyanığın biri gelip alsın.
Hayır işte bunuda ben anlamıyorum. Görende marka tescili çok pahalı bir şey sanacak. Ben bugüne kadar hangi projeye başladıysam önce gidip marka tescil başvurusu yapıp cebime koyarım. Marka başvurusu 300 Küsür TL, Tescil ücreti dahil 1050 TL civarı bir ücret ödemiş oluyorsunuz. Eğer gerçekten bir proje yapacaksanız gidin marka başvurunuzu yapın gece yastığa başınızı rahat koyun. Hatta bu durum sadece com.tr domainler için geçerli değil. Mesela .com domaini için bir proje yapacaksam yada bir mobil app yapacaksam onun için bile marka başvurusu yaparım.

Bu durumu size başımdan geçen bir kaç örnek ile anlatayım :

2012 Yılında googleandroid.gen.tr diye domainim vardı. Google satın almak için teklif yolladı. Çünkü o yıllarda Türkiye 'nin en büyük Android forumuydu. Günde 50K trafiği vardı. Düşünün ben 2009 yılında siteyi kurmuştum. Sonuç olarak benden satın almak istediler bende tamam diyip bir teklif formu imzaladım. Sonra firma avukatları beni art niyetli bu kişi bizim markamızı bize satmaya çalışıyor diyip beni nic.tr 'ye şikayet ettiler ve domain bir gece ansızın benden alındı. Benzer bir durum google maps projesi içinde oldu ve bu durumun filmi yapıldı.

Yine başka bir zamanda bir mobi app yaptım ve 10 Milyon indirmeye ulaşmıştım ciddi paralar kazanıyordum. Biri çıktı marka tescilini aldı aynı isimde mobil app yaptı ve beni Google Play 'e şikayet etti. Elimde bir evrak olmadığı için beni banladılar ve marka sahibinin yaptığı uygulama patladı gitti.

Kısacası com.tr domain için değil hayatta ne yaparsanız yapın bu ister com domain ile proje olsun, ister bir sosyal medya hesabını olsun her zaman marka tescilini alıp cebinize koyun.

AdresPosta adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu nasıl bir karar adam yedek parçasatıyor markası 38. maddeden kararı verem hakem heyeti dünyadan bi haber
Hakem heyeti bir mahkeme değildir ancak verdiği kararlar mahkeme kararı gibi sayılır. Bu yüzden hakem heyetleri önceden neyin nasıl tescil edildiğine bakmaz. Önüne marka tescilini koydularsa olay biter.