bilal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam elektriğin zararlı olduğu biliyor çocuklar insanlar dokunmuyor.
trafik kazaları konusunda eğitmler var okullarda dersler var herşey var dikkat ediliyor.
Köpeklerden korunma eğitimi aldık diyelim. Okullarda dersi oldu diyelim. Herkes bilinçli diyelim. Ama hayvan bu ne yapacağı belli değilki. Birden bire saldırıyor. Köpekden korunma duasını bile ezberledim okuyup üflüyorum. Ben eve köpekler yüzünden gizlice girmek istemiyorum. Sokak değiştirmek istemiyorum. Her gece bunun korkusuyla yaşamak istemiyorum. Bigün kolunu bacağını ısıracak korkusuyla evlatlarımı okula göndermeye korkuyoruz. Bi çare lazım. Bizde hayvanseveriz katliam yapılsın demiyoruz. Balıklar kesiler koyun kuzu tavuk inek ne ararsan var köpekde var hatta. Ama bu sokak köpeklerime çare istiyoruz. Sokakta rahat yürüsün çocuklar insanlar istiyoruz.
ölmeyelim yani durup dururken kolsuz bacaksız kalmayalım öyle değilmi hocam
Hocam ben seni anlıyorum emin ol ama sırf bu düşüncelerin için hayvanları katletmek zorunda değiliz. Bende geceleri sokakta yürürken başı boş köpekleri gördüğümde saldırganlık gösterecekler mi diye çekinirim. Ama sırf saldırdılar diye kalkıpta hepsini katletmek istemem. Bu dünyada insandan daha zararlı ve kötü bir varlıktır yoktur. Zarar veren her canlıyı yok etmek istiyorsak önce bir kendimizi izlemeli, dinlemeli ve görmeliyiz.