WEBYON adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnsanların anlamadığı şu; marka sahibi .com.tr'yi alayımda kullanayım diye talep etmiyor, marka haklarını korumak için talepte bulunuyor yani bu domain kendisine tahsis edilse bile alıp kullanmayacak muhtemelen.

Zamanında alıpta neden kullanmamış o zaman diye saçma bir açıklamaya gerek yok, adamlar bilmiyor mu alıp kullanmayı gerek bile duymuyorlar coğrafi uzantıya, alan olursada marka haklarını korumak için avukatları zaten devreye giriyor.

Yani bunca zaman marka sahipleri enayiydi bilmiyordu .com.tr uzantıyı almayı belgesiz olunca bütün uyanıklar markaların uzantısını alıp zengin olacağının hayali kurdu.

Marka konusunda önceden durum ne ise şimdi de aynı değişen hiçbir şey yok .com.tr uzantılarda. Sadece belgesiz alabiliyorsun onun dışında itirazlarla hukuksal muhatap yine sizsiniz.

Hatta şöyle bir durum var diyelim ki aldınız bir .com.tr domain projelendirdiniz para, emek, zaman harcadınız büyüttünüz işinizi birisi bunu fark edip marka tescili yaptırır itirazda bulunup projeyi elinizden alır.

Uyuşmazlık merkezi sadece şuna bakıyor; Markayla ilgili elinde bir belge var mı? Itiraz eden de ticari faaliyet belgesi, marka tescili, ticaret odası ünvanı varsa ve sizde sadece domain varsa geçmiş olsun Çözüm merkezi itiraz edeni haklı buluyor.

Konuyla ilgili bu uyarıları belgesiz satışa açılmadan önce yaptım, açıldıktan sonra da herkesi bilgilendirdim ama malesef bizim insanımız ne okuyor, ne de okuduğunu anlıyor. Bir de dünyadan bir haber insanların bilirkişi gibi insanları forumda yanlış billgilendirmesi var ki insanın kimseye yardım edesi gelmiyor.
+++