rocyas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam değerli dostlar sizlere yaşadığım bir problemden bahsetmek istiyorum, belki yaşamış olan vardır belki bir çözüm önerirsiniz, evimin alt yapısı Türk Telekom 75 mbps'e kadar destekliyor. 2013 yılından 2020 yılına kadar TT aboneliğim devam etti sonra hızsal sorunlar nedeniyle farklı bir firmaya geçiş sağladım, orada da fiyatın %100 zama uğramasıyla oradan da ayrılıp Superonline'a geçiş sağladım. Burada herhangi bir firmayı kötülemeye çalışmıyorum bahsedeceğim derdime derman arıyorum. Lafı uzatmadan superonline'a geçtiğimden bu yana ping/download/upload değerlerimde hiçbir sıkıntı yok fakat, herhangi bir online oyuna girdiğimde valorant, wolfteam vb. oyunlarda 5-10 saniye aralıklarla ping değerim uçuyor 500 oluyor 1000 oluyor 1200 oluyor, superonline ile 3-4 kez bakmalarına rağmen sorun çözüldü demelerine rağmen sorun asla çözülmedi, dediğim gibi internette herhangi bir problem yok, şuan bulunduğum yerde 5 senedir internet kullanıyorum, superonline'a geçtiğimden beri online oyunlarda ping artışı var, ondan 1 hafta önce farklı bir yerdeyken veya öncesinde asla böyle bir problemle karşılaşmadım. Bu gibi bir durum yaşayan var mı yapmam gereken bir şey öneriniz var mıdır, benim için oyun oynamak pekte problem değil ara sıra eğlenmeye giriyorum can sıkıyor, bide 2 yıl taahhüt var ondan bi sorayım derdime belki derman olan biri çıkar dedim..
Merhaba;

Sanıyorum ki VDSL ile size internet sağlıyorlar. VDSL kabloları zaman içinde deformasyona uğruyormuş. Bende benzer sorunu yaşıyordum Türk Telekom firmasındayken. Müşteri hizmetlerini aradım ve cadde üzerinde fiber alt yapı olduğunu belirterek evime fiber çekmelerini talep ettim. Ertesi gün ekipler gelip bina içinden fiber kablo çektiler. Şu an @GIBIRNet; müşterisiyim. Aylık 120 TL 100 megabit olarak taahütsüz kullanıyorum ve oldukça memnunum.

Size önerim şu ki mümkün ise modemi kapatıp 5 dakika bekledikten sonra açın ve oyuna öyle girin. Evdeki diğer cihazları kapatın ve kablo ile bağlanmayı deneyin. İyi forumlar.