digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hukuki sorumlulukarınızı öprenin çocuk sahibi olmadan önce.
Küçük çocukların başına bir şey geldiğinde hesabı çocuktan değil olaya karşıan hayvandan değil cahil sorumsuz ana babadan soruyoruz.

Ebeveynlerim işi çocuklarını gözetim altında tutmaktır ve herhangi bir yaralanmaya enfeksiyona maruz kalmamaları için gerekli önlemleri almaktır ve gereken tıbbi desteği sağlamaktır.

Ev kazalarında ölen çocukların sayısı köpek saldırılarında ölenlerin 100 katıdır.
Hala desteksiz fikirler öne sürüyorsunuz.

Sokak hayvanları için düzenleme yapılmasını ben de istiyorum. Hepsinin toplatılıp kısırlaştırılmasını istiyorum.
Ben sizin gibi 90 milyon insan yaşayan bir ülkede istisnai olarak gerçekleşen bir kaç ölümü neden olarak göstermiyorum.
Bu hayvanların kısırlaştırılöası lazım çünkü sayıları arttıkça acı çekiyorlar yeterli yiyecek kaynak ve alan bulamıyorlar.

Sokakta hayvanların yaşam süreler çok düşük. Sokağımdaki kedileri be köpekleri takip ediyorum. Yeni doğanların %90 ı 1 yaşını göremiyor. 1 yaşını görenlerin de büyük çoğunluğu 5 yaşını göremiyor.
Yani etkin şekilde kısırlaştırılma yapılsa bu hayvanların müfusu 5 sene içinde hızla azalır.
Ama özellikle belediyeler kısırlaştırmak yerine bu hayvanları toplayıp dağa ya da başka belediye sınırlarına atıyorlar.

Türkiye de 800-900 ilçe var. Her biri senede 10 bin dişi köpek kısırlaştırsa senede 8 milyon dişi kısırlaştırılır. Bu iş 5 sene devaö ederse 5 sene sonra sokak köpeklerinin de kedilerini de sokakta nadir görmeye başlarız.

Sokağa köpek atılmasının önüne geçilirse ve 5 sene etkin kısırlaştırma yapılırsa 5 seneye kalöaz problem ortadan kalkar 10 seneye sokakta hayvan kalmaz.

Ama sanki köpekler her gün birilerini öldürüyormuş gibi cabşlce provıkasyon yaparak bu hayvanların katledilmesine çanak turam cahillere de kafımı esirgemem.
Savunduğumuz taraf zaten 90 oranıyla aynı. Fakat fazla çarpıtıyorsunuz, lafım onlara.