KarmaDijital adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bir yatırım gözüyle araba pasif bir varlıktır. ne kadar şu an hızlı bir şekilde değerleniyor olsa da piyasa yeterince şişti. diğer bir yandan sadece ufak bir kaza bile yatırımınızı yarı yarıya düşürebilir. bunun yerine daha aktif varlıklara yönelmek çok daha mantıklı. örneğin 150bin peşinat vererek herhangi bir şehirde 500-600bin liraya ev alabilirsiniz. hem aktif varlıktır hem de yıllık enflasyonun (sözde) %85 olduğu bir dönemde yıllık %20-25 ile kredi çekmek baldan tatlıdır. böyle bir zenginleşmenin kolay olduğu dönem 100 yılda bir gelir. nüfus artıyor ama harfiyat malzemelerinin pahalılığı yüzünden inşaatlar yavaşlamış durumda. bu da otomatik olarak kira ve ev fiyatlarının her yıl katlanmasına sebebiyet veriyor. bugün 350bin lira krediyi aylık 7-8bin lirayla geri ödemeye başladığınızda aldığınız evin kirası bunun yarısını karşılayacak zaten. çok değil 2 yıl içinde tamamını karşılar hala gelecek.

bu şekilde zenginleşilir
Hocam, evlerde de durum aynı araçlar gibi. Artık 600bin tlye ev kimse satmıyor. Onu da geçtim ben borç alarak ya da kredi ile ev almak istemiyorum. Evim, arabam var. Ancak her ay belli miktar kenara atarak biriktirdiğim bir miktar paramı koruma ve değerlendirme derdindeyim.
Tek sorun ben bu parayı en verimli nerede kullanabilirim