digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öne sürdüğünüz bilgilerin yarısı yanlış. Ve bu kadar eksik bilgi ile fikir yürütüp yargı vermeye kalkıyorsunuz.

Hayatınızda bu konu ile ilgili hiç bir okuma yapmamışsınız. Vasat bir bilgi düzeyi ile düz mantıkla çıkarım yapmaya hayatın değeri üzerine felsefe yapmaya çalışıyorsunuz.

Öncelikle Türcülük nedir bunun üzerine destekleyen ve karşıt görüşleri okumalısınız. Çünkü Türcülük yapıyorsunuz. Ve eksik bilginizle bir köpeğin de türcülük yapacağını iddia ediyorsunuz.. Sonra da mülkiyeti belli olan ve endüsatriyel olarak yetiştirilen koyun ve dananın hayatı ile sahipsiz ve özgür olarak doğmuş be hayatta kalacak beceriler geliştirmiş bir köpeğin ya da vahşi hayvanın hukuki haklarını kıyaslıyorsunuz.

Yanlış bikgilerinizden bazılarını düzelteyim. Biz nadiren inek yeriz genelde dana yeriz. İnekler zararsız hayvanlar gibi görünüyor. 20 bin sene önce bir ineğin sütünü sağmaya çalışsaydın 1,5 tonluk bir boğa tank gibi üzerinden geçerdi.
Aslanları da 200 sene boyunca safarilerde hobi olsun diye avladık. Bugün kaçak avlanma devam ediyor.

Son olarak bugün hayattaysan ve fikir yürütebiliyorsan bunu o köpekler senin atalarını binlerce yıl koruduğu için yapabiliyorsun. O köpekler binlerce yıl canları pahasına sürüleri aileleri olarak gördükleri insanları korudular. Ama ne köylü ne şehirli olamamış zihniyet köpeklerin hayatı ile karıncaların sineklerin hayatını aynı kefeye koyar.
Türcülük yaptığımı çıkarmanız garip olmuş. Türcülük yapmadım ve yapmıyorum, aksine tüm canlıların eşit olduğunu dile getirdim. Evrimsel sürece baktığımızda her tür kendi için evrimleşmiş, hayatta kalmıştır. Bu Türcülük değildir, doğa yasasıdır. İnsan dışı tüm canlıları gördüğümüz yerde öldürelim demiyorum.

İnekler ve aslanların binlerce yıl önceki durumu ile ilgili bir yazı yazmadım.

İnsanlar 23 bin yıl önce köpekleri eğitmeye başlamış, 800 bin yıl önce ise eti pişirmeye başlamışlar.

Eminim köpekler olmasaydı atalarımız kendini korumak için daha bir çok yöntem keşfederdi.