eHNeRa hocam bi süredir moda oldu bu.ülkeyi yönetenler ve ondan yana olanlar sürekli olarak türkiyede sorun yok,herşey güllük gülistanlık.herşey şöyle güzel,böyle güzel güzel filan yani ülkede ne sorun var desen hemen almanya bizi kıskanıyor diyip duruyorlar.karşı tarafta haliyle kendini almanya ile kıyaslıyor.aslında bu kıyaslama son derece mantıksız,komik bi halde.2 tarafta biliyor ki aslında 2 denk ülke degiliz.türkiye ile almanya nın ekonomik anlamda kıyaslanması son derece komik bi durum
Benim yazılarımı yanlış anlamışsınız ve bir yöne çekmek istemişsiniz ama ben bu bakış açışına karşı olduğumu anlatmak istedim. Daha açık konuşayım dilerseniz siz de anlayacaksınız.
Herşey güllük gülistanlık diyenin zeka seviyesi ile ülke battı, bittik biz, şöyle kötüyüz, böyle kötüyüz diyenin zeka seviyesi aynı. Pek tabi ki tüm dünya gibi sıkıntılar yaşıyoruz, herkes evinin kolonlarının gücü kadar direnebiliyor. Fakat o kolonlar dün inşa edilmedi belki 200 senedir inşa edilen kolonlardan bahsediyoruz. En basit örnek ile Almanyanın geçim kaynağı ( Yani para kazandığı yer ) Dış ticaret, endüstriyel üretim, otomotiv, gıda bunları ne zaman üretmeye başlamış ? 1830 lardan bugüne kadar üretmiş otomotive ne zaman başlamış 1901 de.. Biz sadece ayakta kalabilecek borçlanmalarla ayakta durabilmişiz ürettiğimiz çok az şey var.
Günlerce üzerine konuşulacak, şöyle mi olsa daha iyi böyle mi olsa daha iyi diye tartışılacak konuyu 3-5 satıra sığdırmak imkansız. Söylemek istediğim de önce Almanya gibi olmak sonra fiyatları konuşmak gerekiyor. Almanya bizi kıskanıcaksa tek birşeyden dolayı kıskanır. ( Sadece Almanya da değil üstelik ) Bizim Tarihimizde başka milletlerin boğazına binip onları istila edip yağmalayıp sömürge altına almadık hiç bir Tarihte bizi böyle gösteremezler ama kendi tarihleri Almanya'nın (Avrupanın medeni görünün bütün ülkelerinin ) en büyük geçim kaynağı her zaman kendinden küçük, güçsüz ülkelerin kanlarıyla dolu. Yani ısıtıp ısıtıp son 3-5 yıllık ekonomi ile kıyas edilemez. Sanki 200 senedir onlardan daha iyimişizde yeni onların seviyesinin altına düşmüşüz gibi davranan zekalara sözüm. Siz zaten benim ne demek istediğimi anlamışsınızdır.
Konu başka yerlere gitmesin diye konuyu kendi adıma kapatıyorum.
iyi forumlar.