İlla ki piyasa yükselecek, her sene olduğu gibi.
Bakmayın siz r10'daki 30 liraya satılan domainlere.
Arz - talep meselesi. 4 haneli tüm harf kombinasyonları dolu, bir gün 5 haneliler de dolacak.
Domain ciddi bir iştir, yatırımdır, projedir.
Şu an bir domaine ihtiyacı olduğu halde "çok para" diyenler, 2 sene sonra aynı domaini çok daha pahalıya alacağını unutmamalı.
Aynen, o 5 hanelerin dolacağı günü de öne çekiyorlar sanki, aşırı abanma yok ama epeyce rastgele alım var.
4 karakter domainlerin likit değerleri vardır. İhalelerde en kötüsü bile en son 200 dolara felan gidiyordu.(namebio dan son satışlara bakılabilir.) Ama onun dışında tamamen son müşteriye satacağın fiyata bağlıdır.
Rastgele alınan 4 karakterleri tamamen gereksiz yatırım görüyorum. Daha 3 gün önce 2.000 dolara 6 harf domain sattım. 300 tl ye almıştım 1 hafta önce. Bu işler potansiyel müşterisine bakar alırken google da incelersin anlamı varmı. Firma var mı ? Ona göre satış şansını yükseltirsin.
Bu rastgele 4 harf domainlere verilen paralara mantıklı 15 den fazla domain alırsın. Ortalama son kullanıcı satış rakamları %3 tür. 1 Adet 4 harf yerine 15 adet (mantıklı) domain almak daha karlı olacaktır. Yoksa turşusu kurulur sadece.
Bir aralar çinliler bu domainleri topluyordu. Artık oda yok.
Evet, aslında ben şu Çin olayı gibi bir şey hissediyorum, elinde büyük portföy olanlar ve firmalar bu alan adları rastgele topluyor. Elbette bizim almamız bize zarar ama onlar için karlı olabilir, ellerindeki kaliteli alan adları daha değerli olacak, bu aldıkları çöplerin de bazıları satılır, yenileme masrafları var ama bunlar toplu işlem yaptığı için masrafları bize göre daha düşük olur.
Bir ara alan adlarını çok hızlı el değiştirecek yapılar kurup para gibi kullanma gibi projeler de konuşuluyordu..