Merhaba, okulu açığa aldırmaya karar vermem üzere babam işe gideceksin dedi. Maalesef bu konuda söz hakkım yok. Elimde 2 seçenek var.

1. Seçenek
Matbaada günlükçü olarak çalışmak. Bugünün parası ile günlük asgari maaş veriyorlar. Pazar günleri yok bu yüzden aylık bazda 4 gün kesiliyor (Tam zamanlı gitmediğim için kesiliyor ).

2.Seçenek
Bir tanıdık iç çamaşırı üzerine istoçta toptancı açacakmış. Günlük 12 saat çalışma istiyor sabah 6 akşam 6 veya sabah 7 akşam 7. Sabah 6 da gitmek için 4.30 da kalkmam gerek 5 de arabaya binmem gerek (3 aktarma yapıyorum) 1 saat kadar da yol var. Total olarak 12+3=15 saatim dışarıda geçecek. Parası asgari maaş + sigorta (yol ve yemek de onlardan).

2. seçeneği seçmek istiyorum çünkü tam bana göre bi iş. Ben böyle şeyleri çok severim, bu tür konularda çok hevesliyimdir. Fakat 15 saat çok fazla geldi bana 3-4 ay dayanabilirim ama bi süre sonra artık dayanamam. Nereye gitsem karar veremedim. Matbaaya gidersem elimde bi iş olmaz (gittiğim matbaada sadece ambalaj yapılıyor) ama toptancıya gidersem ticareti öğrenirim. Bu ikisi arasında gidip geliyorum. Sizce hangisi daha mantıklı?