Hocam ekran kartı uzun süre oyun oynatır sana RAM de iyi gibi görünüyor ama anakart biraz sıkıntı gibi am4 soket var onlar da eskimeye başlıyor ve ryzen 5 3500x işlemci de biraz eskidi onu değiştirmen gerekir onun dışında iyi gibi
tavsiyem şöyle işlemci olarak bir tane i3 ya da i5 11k veya 12k serisinden alabilirsin yaklaşık 2bin ile 5bin tl arası değişir anakart da 12k serisi alırsan LGA 1700 soket gerekir 2bin tl civarı 11k alırsan 1100tl civarı ediyor

belirttiğin bilgisayarı sıfır almak istesen yaklaşık şu kadar tutar
ekran kartı 6bin tl
RAM 2200tl
anakart 2500tl
işlemci 3600tl
ikinci el fiyatlara pek aşina değilim ama %10-%20 kadar indirimli olduğunu düşünebilirsin

ikinci el iphone 11 yaklaşık 12bin tl

yani başa baş bir takas yapacak olursan pek mantıklı değil gibi. Bu şekilde kullanacağım desen bile bir iki yıl sonra mutlaka parça değişimi gerekecek ve ürünlerin de ikinci el olduğunu düşünecek olursak iphone 11i kendin bir şekilde satıp üstüne para ekleyip kendi isteklerine göre bir bilgisayar dizmen daha mantıklı olur. Belki indirim yakalarsın, ikinci el güzel bir kart bulursun daha ucuza gelir.

Ben olsam takas etmezdim ama her şey yine sende bitiyor, ben kendi bildiğim kadar anlatmaya çalıştım