Genelde seo hizmeti verenler bu tarz yorumlar yapıyor. Hic kimsede demiyor ki blogger tarzi siteler acin ucretsiz orada deneyin backlink ağı oluşturun bla bla.
Hocam bot ve programlar ile yapılan backlinkler maalesef r10da dediğiniz gibi siteleri riske atacak türden çalışmalar ile yapılıyor ve dediğiniz gibi bu işten guzel gelirler elde ediyorlar.
Hizmeti satın aldığınız kişiden hizmet alımı yapmadım o nedenle kişi belirterek zan altında bırakmayacağım kimseyi, ancak r10da backlink paleti satanların neredeyse %90+ sitelere zarar verecek türden çalışmalar yapmakta.
Sizin deneme yapacağınız türden alıntıladığım mesaj üzerine kimsenin söylemediği şeyi söyleyeyim. Bu konuda birkaç gün evvelde bir konuda yorum yapmıştım inceleyebilirsiniz.
Paravan blog olarak blogspot, medium.com, wordpress.com ve tumblr.com gibi yerlerden blog oluşturup bunları birbirini destekleyecek şekilde katmanlastirip çalışma yaparsanız doğrudan sitenize yapmadığınız için ve bu sitelerin ana domainlerinin güçlü olması sebebiyle zarar görmeyeceğini + sitenize oldukça faydalı bir çalışma yapmış olabileceğinizi söyleyebilirim. Elimde bu tarz bot, program olmadığı için kendim yapamıyorum ancak yapabileceğim zamanlarda da doğrudan ana siteme profil backlink almaya çalışıyorum bot ve programların sisteme üyelik kolay kolay oluşturamayacağı sitelerden.
Elinizdeki imkani paravan bloglarınıza çalışma yaparak değerlendirin hocam.