Arkadaşlar merhaba, After Effects de düzenlediğim bir videonun çıktısını almak istediğim de çok çok uzun sürüyor. Bu konuda yardımcı olabilecek bilgisi olan bi arkadaş var mı?
Merhaba.
Media Encoder üzerinden yapmanız gerekenleri yazıyorum, ayrıca ekran görüntelerini ekledim:
1) Fotmat: H.264 olacak
2) Videonuzda ses-müzik yoksa mutlaka "Sesi Dışa Aktar" seçimini kaldırın.
3) Video sekmesinde alt kısımda bulunan Kodlama Ayarları "Donanım Kodlaması" seçilmeli.
4) Video sekmesinde alt kısımda bulunan Bit Hızı Ayarları "CBR" seçilmeli ve alttaki değer videonun bitrate değeri yani kalitesini belirler. Bu değer azaldıkça dosya boyutu düşer ve buna parelel olarakta video kalitesi kötüleşir. Bu değer yükseldikçe video kalitesi iyileşir ama dosya boyutu artar.
5) Eğer varolan bir videoyu edit edip yeni bir video yaratıyorsanız mutlaka orjinal videonun bitrate değerine sadık kalın. Daha yüksek bitrate değeri seçiyor olmanız video kalitesinde hiçbir iyileşme yapmaz ve dosya boyutunu gereksiz büyütürsünüz.
Ama sıfırdan bir proje yapıp kendiniz video oluşturuyorsanız ve bu videoyu sorunsuz play etmek istiyorsanız, bu değeri 15-20Mbps seçmeniz yeterli olur ve her türlü player'da rahatça play edebilirsiniz.
6) Eğer varolan bir videoyu edit edip yeni bir video yaratıyorsanız mutlaka orjinal videonun FPS değerine sadık kalın. FPS değerini değiştirecek olursanız, render aldığınız videoda eksik frame nedeniyle atlamalar görmeye başlarsınız.
Ama sıfırdan bir proje yapıyorsanız, FPS değerini min. 30fps seçin. ve Media Encoder'dada bu değeri orjinal projedeki gibi aynı bırakın. Bu değer yeni nesil TV'lerde videonun sorunsuz play edilmesini sağlar.
Ek olarak, Media Encoder programı render alırken projenizin içeriğine, süresine, video çözünürlüğüne ve en önemliside PC/notebook donanımınıza göre render süresi belirler.
Bu nedenle projenizin ve render aldığınız donanım direkt render süresini etkileyecektir.
Örnek vermem gerekirse, ben 16K çözünürlükteki bir projeyi HP Z8 Workstation PC ile yaklaşık 3 saatte render alıyorken, bu süre yeni nesil MacBook Pro M1 Max ile 50dk.'ya düşüyor.
Bu verdiğim örnekten donanımın ne kadar hayati önem taşıdığını anlayabilirsiniz.
Kolay gelsin.