Selamlar dostlar, ben bir hosting belasına düştüm çıkamıyorum. Hosting paketim bitti ve yenilemeden önce yıllardır çalıştığım firmanın haricinde diğer hosting firmaları ne alemde diye bir bakmak istedim. Çoğumuzun gelen zamlardan sonra ulan acaba dediği ve sonra biraz araştırdıktan sonra geri dönüp ödeme yaptığımız olayı bu sefer biraz sancılı geçiriyorum galiba içinde bulunduğum durumu özetlemem gerekirse;
Dijital pazarlama hizmeti veren bir işletmemiz var, barındırma hizmeti için ihtiyaçlarımız ikiye ayrılıyor bunlardan biri işletmemizin websiteleri ve yazılımları için ikinci müşterilerimiz için ve bu barındırma ihtiyacını
@GuzelNetTr; 'den bir adet
Private Cloud 1ve bir adet
Limitsiz Hosting (+Dedicated IP) ile karşılıyoruz. Ekstra talepler olmadıkça müşteriler için limitsiz hosting kullanıyoruz PC1 VDS ise işletmemiz için. Çok uzun zamandır güzel ile çalışıyoruz ve gayet memnunum ancak sanki bizim için çok optimize bir paket seçimi değil diye düşündüm. Başka nasıl paketler olabilir diye araştırmaya başladım.
Hostinger'i reklamlarını çok sık görmeye başlamıştım ve yıllar önce bedava hosting alıp bir şeyler denediğimiz hostingeri şimdi tanıyamadım bana göre bir handikapı vardı o da iletişim numarası yoktu telefonda destek almanın yerini hiç bir şey tutmaz diye düşünüyorum. İletişim sayfasında telefonsuz üstün destek diyordu aşağıda mailler vardı ve birine uzun uzun mail attım derdimi anlattım ve bana bir hizmet önermesini istedim. Sonra kapattım başka firmaları araştırmaya başladım derken bir anda maile cevap geldi verilen cevap ve fiyat beni tatmin etmesede bu kadar hızlı dönüş beni şaşırtmıştı ancak telefonda destek benim için kritik kriterdi.
Bir çok firmayı araştırmaya devam ederken eskiden bir iş için tercih ettiğim ve sonra cron job sınırlamaları olduğu için parasını ödesemde işime yaramayan bir hizmet satın aldığım
@Natro; hosting geldi telefonlarını aradım ve kullandığım tüm yazılımların gereksinimlerini tek tek test ettik toplamda 68 dakika boyunca telefonda konuştuk mevcut hizmetlerim ile onların önerdiği hizmeti kıyaslama ve artılarını eksilerini maaliyetleri ile birlikte değerlendirmem konusunda aklımdaki tüm soru işaretleri giderildi.
@Natro; hosting teknik destek departmanından Enes beye çok teşekkür ediyorum gerçekten büyük sabırla dinledi beni ve sorularıma verdiği cevaplar gayet bilgili ve tatmin ediciydi. Bazı firmalara bir şey soruyorsun bambaşka bir cevap veriyor sonra aynı soruyu tekrar soruyorsun yardımcı olabileceğim başka bir şey var mı diyor. 😂
Velhasıl kelam
@Natro;'nun bana önerdiği paket
Sınırsız Xtreme hosting paketiydi, bu pakette 2 x 4096 MB RAM ve 2 x 4 Core CPU var bu pakete 2 adet alan açıyorlarmış ve bir linux bir windows veya iki aynı platformu iki ayrı alanda kurabiliyorsunuz bu bana işletmemizin siteleri ve yazılımları için ayrı müşteriler için ayrı olarak kullanabileceğim bir paket olduğu için biraz mantıklı geldi ancak yıllardır çalıştığın yerden ayrılmak kolay bir şey değil. Çünkü hiç bir şikayetim yok artan maliyetlerden sonra pcvds ve hostinge verdiğim maliyetin altında eş değer veya daha iyi bir hizmet paketi arayışına girdim.
Merak ediyorum aynı sektörde faaliyet gösteren binlerce dostlarımız, arkadaşlarımız, hocalarımız burada sizler bu işi nasıl çözüyorsunuz ?
Son olarak işletmemizin bir adet wisecp, bir kaç adet e-ticaret sayfası, bir kaç adet kurumsal site ve panel yazılımları mevcut bunların içinde wisecp haricinde performans konusunda beni endişelendiren bir site veya yazılım yok. Max gereksinim ve performans ölçümlerini wisecp için yapabiliriz.
Şimdiden okuyan, cevaplayan herkese teşekkür ederim.