SavixieN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,

Bilgisayarı Kapat butonuna soldaki Shift tuşuna basılı tutarak basarsanız sistem tamamen kapanacaktır.

Teşekkürler.
Bu yorum sayesinde sistem tamamen kapandı.

dawu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
lolde ekran kartı kullanımı düşük oluyor zaten, bir sıkıntı yok. yazılımsal bir sorun olabilir. ekran kartı sürücü güncellemesi yaptınızmı? ayrıca işlemciye hiç ayar çektinizmi? overclock vs. ve oyunu hangi çözünürlükte oynuyorsunuz
Bu yorum sayesinde ekran kartı güncellemesi yaptım.

Slash adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1- işlemcin eski nesil ve 4+4
chrome bile açsan işlemci tavan yapıyor.
2.+ Windows 10 da otomatik virus taraması yapıyor sürekli hem hdd yi öldürüyor hemde işlemciyi zorluyor bunu kapatırsan windows defenderdan söz ediyorum.
%1-15 arası gezinir işlemcin
VatanWebTasarim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu yorum yapanlar hayatlarında bu işlemciyi kullanmamış eminim. Ryzen3 1200 8 mb önbelleğe sahip 4 çekirdek bir işlemci. Siz chrome girseniz bile işllemci kullanımı direk yüzde 80 90 a çıkacaktır. Ayrıca oyun oynadığınızda yüzde 100 de kullanırsınız bu gayet normal. Yani ne yaparsanız yapın bu değişmeyecek çünkü işlemcinin yapabileceği max bu.
Scarecrow adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
  1. 1200 veya 1200 AF 4/4 bir işlemcidir ve performansı pek iyi olan bir işlemci değildir, arkadaşların söylediği gibi anlık yükselmesi bundan dolayı. Muhtemelen anakartınız 1600 AF veya çok daha iyi işlemcileri taşıyacak kuvvette. İkinci el veya sıfır alıp takabilirsiniz.
  2. Eğer ekran kartı oyunlar %100 kullanılmazsa bu darboğaz olduğu anlamına gelir. (Darboğaz: bir parçanın diğerini besleyememesi, işlemcinin ekran kartına yetişememesi gibi. Örneğin bu işlemciye iyi bir kart takarsanız gerçek performansından çok çok daha azını verecektir, bu işlemcide darboğaz yapmayacak bir kart piyasada yok şu an.) 100% olması iyi bir şey yani. Ancak bu görev yöneticisinden doğru sonuçları vermez.
  3. Değerler görev yöneticisinde değil HWInfo, MSI Afterburner tarzı programlarla bakılır ve bu programlar bütün her şeyi, yani sisteme kaç voltaj gelmiş, hangi çekirdek ne kadar kullanılıyor, fanlar ne kadar hızda çalışıyor gibi detaylı bilgiler verir.
  4. Yine de CPU kullanımı için %100 olarak kullanmasına neden olan programı bulun ve basitçe sonlandırın ayrıca başlangıç programlarını düzenleyin, Discord, Steam gibi programları ihtiyaç halinde çalıştırın.
Bu yorumlar sayesinde işlemcimin değiştirilmesi gerektiğini ve kötü olduğunu anladım. Gerçekten en ufak şeyde işlemci tavan yapıyor. Başlangıç programlarını düzenledim.

Teşekkürler, Konu Kilit