A.AY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu sizin düşünceniz. Ben böyle olduğunu düşünmüyorum.
Coğrafya kaderdir sözünün birkaç istisnası vardır mutlaka. Ama yinede Coğrafyanın Kader olduğu gerçeğini değiştirmeyecektir.
Çoğunluk için geçerlidir kurallar, maddeler.
Almanya, Fransa, İsviçre, İtalya, İspanya, Bulgaristan, Yunanistan, Malta, Türkmenistan ülkelerini gördüm. Kimisinde kısa süreli turistik, kimisinde uzun süreli turistik kimisinde çalışma, kimisinde yaşamak için.... Şuan Malta'da yaşıyorum.

ve coğrafya kaderdir =) bu sözü gerçekten kavramak için çok farklı hayatlara özümseyerek, farkederek tanık olmak lazım. Kabugundan çıkmamış bir insan malesef anlayamaz.

Sen bazı tabuları yıkabilirsin, yani öss 1. si olan çoban, çiftçi aileden yetişen astronotlar, afrikadan amerikaya gelmiş ailelerde yetilip de ultra zengin iş adamları olanlar vs. bunar mümkün. Ancak bu hikayelerde onları çok spesifik kılan başka etkenler var ve çok düşük orandadır. Ve bu etkenler de yine çevresel faktörlerdir tabi =) Pek çok ekonomik, sosyal ve kültürel konuda coğrafyan ne ise onu yaşıyorsun hayatın boyunca. Radikal değişimler için de, konfor alanından çıkman ve çoğrafyanı değiştirmen gerekebiliyor malesef.

video ile ilgili de, o il özelinde bu söz söylenemez tabi de, ülke özelinde söylenebilir. MAlta'da en son cinayet 10 yıl önce mi ne olmuş, o da dışarıdan gelen psikoojik sorunları olan bir öğrenci işliyor kendi yerlisi değil. Bu tür olayları bırak, hırsızlık bile çok nadir oluyor. Şimdi bir ülkede 10 yılda 1 cinayet olurken başka bir ülkede her gün bir kadın cinayeti ya da tacizi görüyorsan, coğrafya kaderdir

edit : ha buranin nüfuzu az diyelim, iskandinav ulkeleri, İsviçre, almanya gibi gelismis avrupa ulkelerindeki cinayetlere de bakabilir oyle dusunen.

su da var mesela suc Türkmenistanda da cok azdi, cunku inanilmaz bir dikta yonetimi ve polis devleti vardi yani o huzuru nasil sağladığınız da cok onemli