Öncelikle Merhaba, başlarken kısaca uyarıda bulunmak isterim. Eğer bu tarz el yapımı işlere merakınız veya sabrınız yoksa lütfen başlamayın çünkü piyasa böyle düşünüp ne olacak ya ben yaparım diyip 2 ay sonra facebook gruplarında cihazını satmaya çalışan insanlarla dolu ne yazık ki. El beceriniz ve sabrınız yoksa böyle bir işe girişmek mantıksız olur çünkü makinayı aldınız diyelim onu tanımanız için bir zaman harcamanız gerekecek her kullandığınız malzemenin huyunu suyunu öğrenmeniz gerekecek yani bolca vaktinizi ve sabrınızı en önemlisi de paranızı kaybedeceksiniz bu makinaları almak zaten zor bir de servis ve bakım ücretleri de pahalı yani 2 figür basayım derken on bin liranızdan olmayın. Eğer benim el becerim var uğraşacak vaktim de var cebimde böyle bir şey yapacak param da var diyorsanız bu tarz figürleri genelde SLA yazıcılar ile basmayı tavsiye eder herkes çünkü FDM cihazlardaki gibi modellerde katman sorunu yoktur fakat SLA yazıcılarda direkt kimyasallarla uğraştığınız için yeni başlayanlar için biraz ciddi kalabilir. Genelde herkes FDM makinalarla başlar örneğin piyasanın tofaşı creality ender 3 pro bunlarda kullanacağınız malzeme çeşitleri oldukça fazladır organik olanlar var kimyasal olanlar var (kimyasal malzemeleri kabinsiz yazıcılarda tavsiye etmem) bu konu çok derin ve kapsamlı bir konu ve tamamen sizin kabiliyetinize ve tecrübenize kalmış bir konudur şahsımca fikirlerimi böyle aktarabilirim.
Kesinlikle yapmak istiyorum maketler ile de uğraşmayı çok severdim zaten boyama falan da gerekiyor gibi tam bilmiyorum ama direk bu şekil yazıcıdan çıkmaz diye düşünüyorum.