merhaba. oncelikel sunu belirteyim varsovada yasiyorum ve izlenimlerimi buradan yola cikarak anlatacagim. gitmek istedigin ulkeden gitmek istedigin diger ulkeye tren bileti alabilirsin cogu avrupa ulkesinden cogu avrupa ulkesine tren hatti var. ayrica sehir icindeki hicbir ulasimda kontrol yok. direkt biniyorsun ama insanlar duyarli oldugu icin zaten bilet aliyorlar. bu konuda hassasiyet gostermeni bastan isterim. bana senin onerin ne diye sorarsan kesinlikle blablacar kullanmandir. avrupadaki insanlarin bircogu seyahetlerini tek basina yapmamak icin yol arkadasi ariyor ve sohbetli gecmesini istiyor. gecen hafta blabla ile varsovadan ukrayna kieve gittim. @Profesör;'un yorumuna katilmamakla beraber avrupadaki cogu insan dil din irk ayirimi yapmaz, size bakar. ne ekersen onu bicersin mantiginda. irkcilik cogu yerde minimaldir, irkciligin oldugu yerlerde de herkese karsi irkcilik vardir. ozellikle bir ulusa irkcilik guduldugunu henuz gormedim. (rusya disinda, o da bu yila ozel) eger size karsi olumsuzlarsa sizden kaynaklidir. turkiyeliyim dediginiz anda adamin kahkaha atip gulmesini beklemeyin, oyle bir egitim seviyesinden gelmediler. ulke onlar icin cok onemli degil. onemli olan senin nasil oldugun. bu yuzden bu size bakiyor. dilerseniz pakistana gidin turkiyeliyim diyin herkes sizinle fotograf cektirsin. bu sizin tercihiniz.

bu yuzden turkum diyebilirsin ki markete girdiginde de anlayacaksin ki cogu sebze meyve turkiyeden geliyor koliler turkce yaziyor. bizim ulkemiz tatil bolgesi oldugu icin yabancilar bundan cok iyi yararlaniyor ve ulkemizi cok begeniyorlar. turkler calismakla mesgul oldugu icin ulkemizin guzelligini bilemiyorlar maalesef. ne yazik ki varsovada 3 aydir gunes goremedim. oglen 3'te hava karariyor.

onerim turkiyeyi gezin ama avrupayi gezmek istiyorsaniz da blablacar kullanin. blablacar'dan her yere arabayla giden birileri oldugunu gorursunuz. hangi ulkeden baslayacaksa yolculuk o dilde yazin. ornek fransadan almanya gideceksiniz, fransizca sunu yazabilrisiniz: merhabalar, umarim iyisinizdir. ben x, turkiyeliyim. fransızca bilmiyorum ve buraya gezi yapmak icin geldim. yolculugunuza katilmaktan keyif alacagim. bu mumkun mudur? hatta adamin profiline bakin hangi dilleri biliyor yaziyorsa o adamin ana dilinde yazin. basari oraniniz %99 olur, rusca bilen adama ingilizce yazarsaniz geri donus yapmayla ugrasmayacaktir. soyledigim tarzinda fransizcaya veyda hangi ulkeyse cevirin gonderin. hem ucuz hem arabada sohbet muhabbet gidin. avrupalilar iyi insanlardir. en sonki gezimde alman bir adamin ismarladigi icecek vardi mukemmel bir seydi. ice teanin sekersiz versiyonu gibi. umarim iyi vakit gecirirsiniz simdiden basarilar!