4/b yani BAĞKUR da hizmet silinmesi pek mümkün olmaz. 4/a yani SSK olsa bu mümkün ama BAĞKUR sigortalılığında hizmet silinmesi gibi bir durum pek mümkün değil. Olsa bile hizmet çakışması olabilir veya detaylı incelenmesi yapılması lazım. Bağlı olduğunuz SGK'ya dilekçe vererek durumun incelenmesini isteyebilirsiniz.
Sizin 4/b hizmet dökümünde gördüğünüz toplam hizmet sürenize ait borç işlemeye devam eder. Örneğin hizmet süreniz 5 yıl 4 ay diyelim. Siz 5 yıl 4 ay primlerinizi her ay ödemeseniz dahi orda hizmet sürenizi 5 yıl 4 ay olarak görürsünüz. Yani siz aylık primlerinizi ödedikten sonra o hizmet sürenize +1 ay eklenmez. Siz zaten o eklenen hizmet sürenizin borcunu ödüyorsunuz. Başka bir deyişle vergi kaydı aktif devam ettiği sürece BAĞKUR hizmetiniz durmadan devam eder ister aylık primlerinizi ödeyin ister ödemeyin. Borç faiz işleyerek devam eder. Aynı zamanda hizmet sürenizde katlanarak devam eder. Taa ki ne zaman emekli olacaksınız işte o zaman devlet sizden bu parayı tahsil etmeden emekli yapmaz. Ara ara çıkan yapılandırma kanunlarında geriye dönük ödemediğiniz BAĞKUR hizmetleriniz ve bu hizmetlere karşılık borçlar siliniyor. Bunu takip etmeniz gerekir.
Teşekkürler bilgilendirme için. Şöyle açıklık getireyim;
4/a en son 2 yıl önce vardı ve 2 yıldır 1 gün dahi ne giriş yok yani bundan kaynaklanan birşey olamaz tahmin ettiğim kadarıyla.
Sürekli takip ederim e devletten ve 500 gün bağkurum vardı. Biliyorum ödenmezse dahi orada gün sayım yazar ve zaten borcumu ödemeden önce de gün sayım 500'dü borcumu ödedikten 3 gün sonra e devlet üzerinden kontrol etmiştim son 1 ay daha çıkmış bağkur 694,55 kuruş kalmış borcum ona birşey demiyorum ama az önce bağkura baktığımda 380 gün bağkurum var hatırlamanın sebebi bağkur günümün sonunun 000 olması ve 2 günde bir kontrol etmemdir. Çok garip bir mesele dediğiniz gibi bağlı olduğum SGK'ya da gideceğim. Şahsen ben bu tür şeylere karışmadığım için bilemiyorum muhasebecimiz var. Muhasebeciye de direk gidip neden böyle birşey oldu demek istemiyorum çünkü internette araştırdığıma göre sahte sigortalıların günü siliniyormuş.